GERİ

Outdoor Classroom Application Guide Introduction

 Registration is closed for this event

Şubat 28, 2024

Saat: 20:00-21:00

 

28 Şubat Çarşamba günü 20:00-21:00 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek Açık Hava Sınıfı Uygulama Rehberi Tanıtımı” etkinliğine davetlisiniz!

 

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı 14. Sezon Fark Yaratanlarından Değişim Elçisi Rumeysa Çevlik, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde okul öncesi öğretmeni olarak çalışmalarını sürdürüyor. Çocukların hem fiziksel hem ruhsal sağlığı açısından açık havada vakit geçirmeye ihtiyacı ve hakkı olduğunu savunan Rumeysa Öğretmen, bu ihtiyacı karşılayabilmek için Açık Hava Sınıfı modelini geliştirdi. Bu modelle çocukların doğada daha çok vakit geçirmesini, doğayla daha derin bağlar kurmasını ve erken çocukluk döneminde daha nitelikli eğitim almasını amaçlıyor. Öğrenmenin sadece dört duvar arasında masa başında olmadığını, aksine açık havada daha etkili basit yöntemlerle bir öğrenme ortamı oluşturabileceğimizi derinlemesine düşünebilmemiz ve uygulayabilmemiz için geliştirdiği Açık Hava Sınıfı Uygulama Rehberi’ni tüm öğretmenlerin kullanımına sunuyor.


Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı 14. Sezon Fark Yaratanlarından Öğretmen Rumeysa Çevlik’in yürütücü, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Özge Gökbulut Bayer’in ise moderatör olarak yer alacağı etkinlikte, Açık Hava Sınıfları üzerine konuşacak, güncellenen MEB müfredatındaki yerine bakacak ve kendi okullarımızda bu modeli nasıl yaygınlaştırabileceğimize odaklanacağız.


Açık Hava Sınıfı modelini kendi okulunda kurmak isteyen öğretmen adayları ve öğretmenlerle 28 Şubat’ta buluşalım.

 

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli.

 

halil%20yava%C5%9F.png

Rumeysa Çevlik Hakkında

Değişim Elçisi Rumeysa Çevlik; ilk, orta ve lise eğitimini Osmaniye’de tamamladı. Konya Selçuk Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden 2010 yılında mezun oldu. Mesleğine Mardin’de bir devlet okulunda başlayan Rumeysa Öğretmen, çalışmalarına Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde devam etmektedir. Doğada öğrenme üzerine çalışmayı tutkusu haline getiren Rumeysa; 2023 yılında Sabancı Vakfı 14. Sezon Fark Yaratanı seçilmiş, 2024 yılında tanıştığı Öğretmen Ağı’na Değişim Elçisi olarak katılmıştır.

 

halil%20yava%C5%9F.png

Özge Gökbulut Bayer Hakkında

Değişim Elçisi Özge Gökbulut Bayer, 14 yıldır Sosyal Bilgiler Öğretmenliği yapıyor. Aynı zamanda “Doğa ve Orman Pedagojisi” eğitmeni. Öğrencilerin sınıf dışı öğrenme ortamlarında olmasını çok önemsiyor ve öğrencilerini her gün ormana götürüyor. Okul türü öğrenmeleri açık alanlara taşıyarak orman ve doğa destekli ders planları yazıyor. Çocuk edebiyatıyla yakından ilgileniyor ve “Dünyayı Gezen Tüy “ isimli bir çocuk kitabı var. Dijital Çocuk Uygulamalarında içerik üreticiliği yapıyor. 

 

When
2024-02-28 20:00 through 21:00
Location
Çevrimiçi
╲╱