GERİ

Philosophy for Children (P4C) Workshop

 Registration is closed for this event

Şubat 26, 2024

Saat: 19:30-21:30

 

26 Şubat Pazartesi 19:30-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek, Çocuklar için Felsefe (P4C) Atölyesi etkinliğine davetlisiniz!

 

Amerikalı filozof Matthew Lipman tarafından geliştiren bu pedagojide, Sokratik Diyalog yöntemi esas alınır ve bu yöntemle çocukların felsefi düşünme ve akıl yürütme becerisini pratik etmeleri amaçlanır. Öğretmenler de bu süreçte çocukların felsefi akıl yürütme sürecini kolaylaştıran bir kolaylaştırıcı olarak yer bulurlar. 

 

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ceren Çalıcı’nın yürüteceği bu atölyede de, çocuklar için felsefenin ne olduğuna ve bu yöntemin temel ilkelerine değineceğiz. P4C’yi uygularken doğru soruları nasıl soracağımıza cevaplar arayacak, yöntemin uygulama basamaklarına birlikte bakacağız. 

 

P4C hakkında bilgi sahibi olmak isteyen ve öğrencileriyle de bu yöntemi uygulamak için motivasyonu olan tüm öğretmenlerle 26 Şubat’ta buluşalım.

 

Tüm branş ve kademelerden öğretmenlerinin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli.

 

ceren%C3%A7al%C4%B1c%C4%B1.png

Ceren Çalıcı

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ceren Çalıcı Dokuz Eylül Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Özel kurumlarda başladığı meslek hayatına 2011 yılından bu yana MEB’de devam etmektedir. Çocuklar için felsefe, yabancılara Türkçe öğretimi, oyunlaştırma alanlarında çalışmalar yapmaktadır.

 

When
2024-02-29 19:30 through 21:30
Location
Çevrimiçi
╲╱