GERİ

Inclusion in Education in Post-Disaster and Post-Crisis Periods

 Registration is closed for this event

Kasım 29, 2023

Saat: 20:00-21:30

 

“Afet ve krizlerin artarak devam edeceği öngörülen, çoklu krizler çağı olarak tanımlanan bu zamanlarda; eğitimde kapsayıcılığın sağlanması nasıl mümkün olabilir?” sorusu her geçen gün önem kazanıyor. 

 

29 Kasım Çarşamba 20:00-21:30 saatlerinde gerçekleştireceğimiz ve bu sorunun peşinden birlikte yürüteceğimiz “Afet ve Kriz Sonrası Dönemlerde Eğitimde Kapsayıcılık” başlıklı etkinlikte, bağımsız araştırmacı Ayşe Beyazova, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi’nin (SEÇBİR) Öğretmen Ağı işbirliğinde yürüttüğü Depremlerin Ardından Eğitimde Kapsayıcılık: Öğretmen ve Velilerin Gözünden Nakille Gelen Öğrencilerin Deneyimleri Araştırması bulgularını sunacak; Öğretmen Ağı Değişim Elçisi ve Eylem Araştırmacı Öğretmen Topluluğu (EYAR) moderatörü Esra İçtüzer Şener ise deprem bölgesinde yürütülen çalışmalardan hareketle gözlem, deneyim ve içgörülerini aktaracak. Etkinliğin moderasyonunu SEÇBİR’den Melisa Soran üstlenecek.

 

29 Kasım 2023 Çarşamba günü 20:00’da başlayacak bu etkinliğe kayıt yaptırmak için lütfen aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butonundan kayıt yaptıralım. 

 

29 Kasım’da görüşmek üzere!

 

halil%20yava%C5%9F.png

Ayşe Beyazova Hakkında

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Bilimleri doktora programını 2017'de tamamlayan Ayşe Beyazova daha önce Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku'nda yüksek lisans yapmıştır. Daha önce Toplum Gönüllüleri Vakfı'nda ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi'nde çalışmış olan Beyazova Birimin kuruluşunda ve koordinasyonunda rol almıştır. 2008-2016 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çocuk hakları, sivil toplum ve eğitime ilişkin çeşitli dersler vermiştir. Çalışma alanları çocuk hakları eğitimi, çocuk katılımı ve kapsayıcı eğitim'dir. 2016 yılından beri çeşitli sivil toplum kuruluşları ve akademik kurumlarda araştırma ve eğitim odaklı çalışmalar yürütmektedir. 2022- 2023 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Araştırma Uygulama Merkezi'nde araştırmacı olarak çalıştıktan sonra çalışmalarını bağımsız araştırmacı olarak sürdürmeye devam etmektedir.

 

halil%20yava%C5%9F.png

Esra İçtüzer Şener Hakkında

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Esra İçtüzer Şener, 1984 yılında Ankara’da doğdu. 2006 yılında Anadolu Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Mersin, Hatay ve Adana’da sınıf öğretmenliği yaptı. 2009 yılından beri yaratıcı drama ile ilgilenir ve yaratıcı drama lideridir. Özel yetenekli öğrencilerin eğitimi, kapsayıcı eğitim ve engelli çocukların eğitimi konularında MEB ve UNICEF işbirliğinde eğitimler verdi. Adana mülteci kampında bulunan Geçici Eğitim Merkezlerinde Eğitim Koordinatörlüğü ve PICTES projesi İl Koordinasyon Üyeliği görevlerinde bulundu. Çukurova Üniversitesi’nde yürüttüğü yüksek lisans tezinde İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı’nda farklılıklara saygı değerinin incelenmesi konusunda çalıştı. Halen drama, çocuk hakları, ekoloji konularında çeşitli çalışmalarını sürdürmektedir. Bununla birlikte farkı sivil toplum kuruluşlarında gönüllü çalışmalarına devam etmektedir.

 

halil%20yava%C5%9F.png

Melisa Soran Hakkında

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladıktan sonra bir süre özel sektörde araştırma asistanı olarak çalıştı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda (TEGV) eğitim alanında çalışmaya başladı ve yüksek lisansını Eğitim Bilimleri Programı’nda yaptı. Eğitim Reformu Girişimi (ERG) ve Hisar Eğitim Vakfı Okulları’nda görev yaptıktan sonra 2012 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) ekibine katıldı. Halen SEÇBİR ekibinde yer alan Soran’ın çalışmaları eleştirel düşünme, insan hakları, ayrımcılık, cinsiyet, engellilik ve kapsayıcı eğitim alanlarına yoğunlaşıyor.

 

When
2023-11-29 20:00 through 21:30
Location
Çevrimiçi
╲╱