Discrimination and Hate Speech Workshop
Haziran 10, 2023
Saat: 13:00-16:00
Ayrımcılık, toplumda gruplar ve grup üyelerine dair duyulan ön yargılardan beslenen tutum ve davranışlarımızda kendini gösteren bir kavramdır. Kutuplaşma ile de beslenen bu hal hayatımızın her alanında olduğu gibi okullarda, çocukların arasında da kendini göstermektedir. Bugünlerde ayrımcılık konusunda öğretmenler arasında farkındalık yaratmak, okul içinde ayrımcı davranışlarla, tutumlarla ve söylemlerle karşılaştıklarında ne yapabileceklerine dair bir strateji oluşturmak günümüzde daha da önemli hale geliyor.
10 Haziran Cumartesi günü saat 13:00-16:00 saatleri arasında BAYETAV Çınarköy Doğa Merkezi’nde yüz yüze gerçekleşecek ve ayrımcılık ve nefret söylemi kavramlarının okul bağlamında ele alınacağı Ayrımcılık ve Nefret Söylemi Atölyesine davetlisiniz! Konuşmacı olarak Yaşar Üniversitesi Dekanı Profesör Sevda Alankuş’un, moderatör olarak da Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Şirin Piya Giyik’in yer alacağı etkinliğin ilk kısmında biz, öteki, kimlik, ayrımcılık gibi kavramlar üzerinden teorik bir çerçeve çizilecek sonrasında da ayrımcılık başlığı altında bir atölye çalışması yürütülecektir. Kavramsal çerçevenin medya ve günlük hayattan örneklerle destekleneceği bu uygulamalı etkinlikte buluşalım. Etkinlik için saat 12:15’de Evka 3 Metrodan servis kaldırılacaktır.
Her branştan öğretmenin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli.
Sevda Alankuş
Halen Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin dekanlığını yürütmekte olan ve iletişim bilimleri alanında profesör ünvanıyla ders vermekte olan Sevda Alankuş, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktorasını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde ve Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında tamamladı. 1983 yılında başladığı akademik hayatına Ege, Ankara, Doğu Akdeniz, İzmir Ekonomi, Kadir Has gibi üniversitelerin iletişim fakültelerinde devam etti ve son üç fakültenin dekanlık görevlerini yürüttü. Leeds Üniversitesi, John Hopkins Üniversitesi Bologna Kampüsü ve Northwestern Üniversitesi Keyman Enstitüsü’nde akademik çalışmalarda bulundu. Akademik uzmanlık alanlarını kültürel çalışmalar, toplumsal cinsiyet çalışmaları, gazetecilik kuramları ve etiği oluşturuyor. Barış gazeteciliği ve feminist etik, medyada toplumsal cinsiyet temsilleri, alternatif medya ve habercilik, hak haberciliği konularında yayınlanmış çalışmaları bulunuyor.
Şirin Piya Giyik
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Şirin Piya Giyik, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. İstanbul Bilgi üniversitesi SEÇBir ile ayrımcılık programında yer aldı. Pera Güzel Sanatlar Akademisi’nden iç mimarlık eğitimi alan Giyik, İstanbul üniv sosyoloji bölümüne devam etmektedir.
Kemalpaşa İzmir