Child Poverty and Education
Aralık 19, 2022
Saat: 20:00-21:30
Yoksulluk günlük hayatı ve toplumun her kesimini etkileyen bir olgu olmak beraber toplum içindeki dezavantajlı ve kırılgan gruplar tarafından daha yıkıcı ve derin şekilde deneyimlenmektedir. Eğitim; yoksulluğun deneyimlendiği alanlardan biri olduğu kadar yoksullukla mücadele için de bir zemin hazırlayabilir. Peki eğitim ve yoksulluğu düşündüğümüzde çocukların yoksulluğu ve bunun eğitim içindeki yerine ilişkin neler söyleyebiliriz?
Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu Hacer Foggo’nun konuşmacılığını Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ayşe Alan ve İsmail Örnek’in moderatörlüğünü üstleneceği “ Çocuk Yoksulluğu ve Eğitim” etkinliğinde yoksulluk, eğitim ve bunların çocuk üzerindeki yansımaları üzerine derinleşmek üzere 19 Aralık Pazartesi akşamı 20:00 - 21:30 saatleri arasında Zoom’da buluşalım.
Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayarak etkinliğe kaydınızı oluşturabilirsiniz.
Hacer Foggo Hakkında
Hacer Foggo, ağırlıklı olarak insan hakları konularına odaklanan çeşitli gazete ve dergilerde 15 yıl boyunca muhabir olarak çalıştı. 2003 yılından bu yana kent yoksulluğu üzerine çalışmalar yaptı, 2006 yılında kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle Romanlarin yerlerinden edildiği Sulukule, Küçükbakkalköy, Kağıthane'de aktivist olarak mahallelinin yanında yer aldı, davalar açılmasını sağladı. Sosyo ekonomik nedenlerle okula devam etmeyen, okul terk eden çocuklara yönelik 2016 yılında Çimenev Bilim ve Sanat Merkezi’ni kurdu. Pandemi döneminde 18 Mart 2020 tarihinde arkadaşlarıyla birlikte Derin Yoksulluk Ağı'nı kurarak temel ihtiyaçlara ulaşamayan 3 binden fazla aileye gıda, tablet vb. gönderilmesini sağladı. Yerel yönetim, siyasi partiler ve kamu ile derin yoksulluk konusunda toplantılar yaptı öneriler sundu. 2022 yılı Mart ayında CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi’nin kurucusu ve Koordinatörü olarak ülke çapında yoksullukla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca 2022 yılında Uğur Mumcu Dayanışma ödülünü alan Foggo’nun Kırmızı Püskül adın bir inceleme ve Askıda Hayatlar- Yoksulluk Günlükleri adında yayınlanmış kitapları var.
Ayşe Alan Hakkında
ODTÜ Tarih Bölümü lisans, Bilkent Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans mezunu. Çeşitli okullarda tarih öğretmenliği, bölüm başkanlığı ve idareciliğin yanı sıra İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi’nde (SEÇBİR) proje koordinatörü olarak görev yaptı. Çeşitli günlük gazeteler ve web sitelerine eğitimle ilgili yazılar yazıyor. Toplumsal cinsiyet, ayrımcılık, ırkçılık, tarih ve demokrasi eğitimi, eğitim politikaları, eleştirel düşünme çalışma alanları arasında.
İsmail Örnek Hakkında
1975 Hatay Erzin doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Afyon, Konya, Osmaniye ve Hatay’ da yaptı. Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik(1992–1994); Uludağ Üniversitesi TBMYO Bilgisayar Programcılığı (1994–1998) ve Çukurova Üniversitesi Felsefe Grubu Öğretmenliği (1999–2004) bölümlerinde okudu. 2011’den bu yana M.E.B’te Rehber Öğretmen olarak çalışan Örnek, Psikososyal Müdahale, Kapsayıcı Eğitim, Engelli Hakları, Özel Eğitimde Cinsel Eğitim, Engelli Aileleri için Psikososyal Destek, Çocuk ve Oyun, Yetişkin Eğitimi gibi alanlarda M.E.B., UNICEF, Öğretmen Ağı ile çalışmalar yürütmektedir.