Drama Workshop in the Museum - From Soil to Showcase: Journey of Objects in Museum
Kasım 26, 2022
Saat: 12:30-17:30
Müzeler, öğrenciler için atölye ve laboratuvar görevini üstlenebilecek potansiyele sahip mekanlardır. Okulda öğrenilen bilgilerle bağlantı kurulabilecek somut nesnelerin olduğu müzeler, ‘yaşayarak öğrenme’ olanağı sağlayan en verimli sınıf dışı öğrenme ortamlarından biri. Peki kültürel miras ve arkeolojiye dair farkındalığı çocuklara aktarmada müzeden nasıl yararlanabiliriz?
Öğretmenlerin öğrencilerine “arkeoloji”, “kültürel miras” ve “müze” konularında farkındalık kazandırması amacıyla gerçekleşecek “Müzede Drama Atölyesi - Topraktan Vitrine: Objelerin Müze Yolculuğu” için 26 Kasım Cumartesi günü İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde buluşalım. Yürütücülüğünü Gül Bulut’un, moderatörlüğünü Değişim Elçisi Gülnaz Bekar’ın yapacağı atölye, 26 Kasım Cumartesi, saat 12.30 - 17.30 saatleri arasında gerçekleşecek.
1 Öğretmen 1 Disiplin, bir öğretmen ve farklı disiplinden bir kişinin bir arada geliştirdiği ve disiplinlerarası etkileşimin eğitime nasıl katkı sunabileceğini ortaya koyduğu atölyelerdir. Müzede Drama Atölyesi, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir ancak katılım, kontenjan ile sınırlıdır. Atölyeye kaydolmak için etkinliğe kaydol butonuna tıklamanız yeterli.
Gül Bulut Hakkında
Müzede Drama oluşumunun kurucusu ve eğitmenidir. 1969 Stuttgart, Almanya doğumludur. Kariyerine liseden sonra 1988 yılında Kültür Koleji’nde başlamış, 1990 yılından itibaren Koç Holding ve yine bir Koç Holding kuruluşu olan İ.d.e.a. (İnceleme Danışmanlık Eğitim Araştırma) şirketlerinde kariyerine devam etmiştir. Bulut, İstanbul Üniversitesi Klasik Filoloji/Eski Yunan Dili ve Edebiyatı ve Arkeoloji lisans programlarından 2006 yılında mezun olmuştur. Koç Üniversitesi, ‘Anadolu Uygarlıkları ve Kültürel Miras Yönetimi’ yüksek lisans programına dahil olmasıyla birlikte ‘Kültürel Miras’ ve ‘müze’ farkındalığını yaygınlaştırmak ve kültürel mirasımızı toplum ile buluşturarak müzeleri gündelik yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline getirebilmek için çocuklara yönelik olarak hazırladığı “Bugünün Küçükleri Yarının Büyüklerine Yaratıcı Drama Yöntemiyle Arkeoloji Müzelerinde ‘Kültürel Miras’ ve ‘Müze’ Farkındalığı Kazandırmak” adlı bitirme projesiyle ‘Müzede Drama’ oluşumunu başlatmıştır.
Gülnaz Bekar Hakkında
1994-2017 arasında MEB’ de sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. Halen Yenilikçi Öğrenme İlkokulu’ nda sınıf öğretmeni olarak çalışıyor. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü' nde okuyor. Çocuklar İçin Felsefe (P4C) Eğitimcisidir. Düşün Taşın Atölyeleri’nin üç üyesinden biridir. Yenilikçi Öğrenme Merkezi Mesleki Gelişim Uzmanlığı Sertifika Programı’ nı “ İlkokul Öğretmenlerinin Derslerinde İlişkilendirilmiş Oyun Kullanım Becerilerinin Değerlendirilmesi ve Geliştirilmesi: Bir Eylem Araştırması” adlı çalışmayla tamamladı. Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesi'nde Yaratıcı Drama Liderliği/ Eğitmenliği Sertifika Programında Eğitmen Eğitimcisi. Müze, kütüphane, sergi vb. mekânlarda P4C ve yaratıcı drama yöntemi ile çocuk ve yetişkinlerle atölyeler yürütüyor. Çağdaş Drama Derneği, ÇYDD, TEMA Vakfı gibi sivil toplum örgütlerinin çalışmalarında gönüllü eğitmenlik yapıyor.
Osman Hamdi Bey Yokusu Sokak
Gülhane Fatih/Istanbul