Digital Detectives
Nisan 4, 2022
Saat: 20:30-22:00
Gitgide daha da dijitalleşen dünyamızda, kendimizi, öğrencilerimizi, ailemizi ve arkadaşlarımızı yanlış bilgiden ve yanlış bilginin sebep olduğu sorunlardan nasıl koruyabiliriz?
Bu soruyla birlikte yola çıkan Öğretmen Ağı ve Teyit, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği desteğiyle Türkiye’nin 19 farklı ilinden ve birçok farklı branştan 39 öğretmenle, Öğretmenler için Eleştirel Dijital Okuryazarlık Projesi’nde bir araya gelerek, 9 aylık bir çalışma yürüttü. Bu çalışmanın çıktısı olarak, yanlış bilgiye karşı mücadele yöntemlerini ve öğretmenler tarafından öğrenci, öğretmen ve veli hedef kitlelerine yönelik oluşturulmuş yaratıcı çözümlerden oluşan, “Eğitimde Eleştirel Dijital Okuryazarlık: Öğretmenden Öğretmene El Kitabı” ortaya çıktı.
Eleştirel Dijital Okuryazarlık becerimizi geliştirmemize yardımcı olan yaratıcı çözümleri paylaşacağımız Öğretmenden Öğretmene atölye serisini “Dijital Dedektifler” atölyesi ile tamamlıyoruz! Bu atölyede: öğrencileri karşılarına çıkan bilgilerin doğruluğunu teyit etmeleri için teşvik etmeye ve öğrencilerin şüphe kasını harekete geçirmeye yönelik tasarlanan “Dijital Dedektifler” çözümünü birlikte deneyimleyeceğiz, üzerine konuşacağız ve çözümün nasıl uygulanabileceğini birlikte keşfedeceğiz. Değişim Elçilerinden Merve Bursa ve Mustafa Dursun’un yürütücülüğünde gerçekleşecek “Dijital Dedektifler” atölyesi için 4 Nisan Pazartesi akşamı 20:30 - 22:00 saatleri arasında buluşalım.
Merve Bursa Hakkında
İzmir’de doğup büyüyen Merve Bursa ilk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladı. 2016 yılında Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. MEB’e bağlı özel bir okulda çalışan Bursa, çocuklarla doğa, çevre, kültürel miras, felsefe, eleştirel becerileri ile ilgili çalışmayı sever.
Mustafa Dursun Hakkında
1989 yılında Mardin'de doğan Dursun, Tarsus Lisesi’ni bitirdikten sonra Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi’ni tamamladı. Mersin'de görev yapan Dursun, mevsimlik gezici işçi aile çocukları ve mülteci öğrenciler, özel eğitim öğrencileri ile çalıştı. Mevsimlik işçi aile çocukların eğitimi üzerine Adana'da bulunan derneklerin çeşitli çalışmalarına dahil oldu. Modern Türk Şiiri üzerine deneme, eleştiri ve söyleşileri Varlık, Hürriyet Gösteri, Akatalpa, Cazkedisi, SarmalÇevirim, ÇiniKitap, Kasabadan Esinti gibi ulusal ve yerel yayınlarda çıktı.