Hammock for Factchecking
Mart 23, 2022
Saat: 20:00-21:30
Teyit İşbirliğiyle:
Gitgide daha da dijitalleşen dünyamızda, kendimizi, öğrencilerimizi, ailemizi ve arkadaşlarımızı yanlış bilgiden ve yanlış bilginin sebep olduğu sorunlardan nasıl koruyabiliriz?
Bu soruyla birlikte yola çıkan Öğretmen Ağı ve Teyit, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği desteğiyle Türkiye’nin 19 farklı ilinden ve birçok farklı branştan 39 öğretmenle, Öğretmenler için Eleştirel Dijital Okuryazarlık Projesi’nde bir araya gelerek, 9 aylık bir çalışma yürüttü. Bu çalışmanın çıktısı olarak, yanlış bilgiye karşı mücadele yöntemlerini ve öğretmenler tarafından öğrenci, öğretmen ve veli hedef kitlelerine yönelik oluşturulmuş yaratıcı çözümlerden oluşan, “Eğitimde Eleştirel Dijital Okuryazarlık: Öğretmenden Öğretmene El Kitabı” ortaya çıktı.
Eleştirel Dijital Okuryazarlık becerimizi geliştirmemize yardımcı olan yaratıcı çözümleri paylaşacağımız Öğretmenden Öğretmene atölye serisine “Teyit HamAĞı” atölyesi ile devam ediyoruz! Bu atölyede: öğrencilerin doğru bilgiye ulaşmak için teyitçilik yapmasını ve kaynaklarını
çeşitlendirerek araştırmasını teşvik etmeye yönelik tasarlanan “Teyit HamAĞı” çözümünü birlikte deneyimleyeceğiz, üzerine konuşacağız ve çözümün nasıl uygulanabileceğini birlikte keşfedeceğiz. Değişim Elçilerinden Gizem Ok Uluçay ve Hasan Dirik’in yürütücülüğünde gerçekleşecek “Teyit HamAĞı” atölyesi için 23 Mart Çarşamba akşamı 20:00 - 21:30 saatleri arasında buluşalım.
Gizem Ok Uluçay Hakkında
İstanbul’da doğup büyüyen Gizem, Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünü bitirdikten sonra Harvard University Graduate School of Education Differentiating Instruction: Strategies for Effective Classroom Practice ve Introduction to Family Engagement in Education bölümlerini tamamladı. Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümünde yüksek lisans yaptı. Çocukların kendilerini gerçekleştiren bireyler olmalarını hedefler ve kendi öğrenme yolculuğuna da bu yönde devam etmektedir.
Hasan Dirik Hakkında
Dirik, 1982 Gökçeada doğumlu. Türkiye’nin farklı yerlerinde 16 yıl İngilizce Öğretmeni ve bir süre de idareci olarak çalıştı. Şu an hala Çanakkale’de bir devlet okulunda öğretmenlik yapmakta ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Eğitim Bilimleri alanında doktora çalışmalarıma devam ediyor. Hasan Dirik aynı zamanda Öğretmen Ağı Değişim Elçisi.