Confronting Prejudice Against Children
Mart 22, 2022
Saat: 20:00-21:30
Ailede, okulda, sosyal çevrede ve daha birçok toplumsal alanda pek farkında olmasak da çocuk ve çocukluğa yönelik önyargılarla karşı karşıyayız. Çocuklar istismara, ihmale ve şiddete en açık gruplardan biri. Elisabeth Young-Bruehl, “Çocuk Düşmanlığı: Çocuklara Karşı Önyargıyla Yüzleşme” kitabında çocuklara yönelik bu şekildeki davranışların tekil ve bağımsız vakalar olmadığını, sistematik olduğunu iddia ediyor. Yetişkinler olarak bizleri çocuklara yönelik tutumlarımızı yeniden düşünmeye ve belki de değiştirmeye davet ediyor.
“Çocuk Düşmanlığı: Çocuklara Karşı Önyargıyla Yüzleşme” etkinliğinde, Elisabeth Young-Bruehl’un aynı isimli kitabının ışığında çocukların uğradığı ayrımcılık ve önyargı, çocuk-yetişkin ilişkisi ve çocuk özgürleşmesi üzerine tartışacağız. Kitabın çevirisini yaparak Türkçe diline kazandıran Aksu Bora’nın konuşmacılığında ve Değişim Elçileri’nden Seval Binici’nin moderatörlüğünde gerçekleşecek “Çocuk Düşmanlığı: Çocuklara Karşı Önyargıyla Yüzleşme” etkinliği için 22 Mart Salı günü 20:00 - 21:30 saatleri arasında buluşalım.
Aksu Bora Hakkında
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Antropoloji doktoru oldu. Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesiyken 2017’de emekliye ayrıldı. Amargi Dergi ve Ayizi Yayınevi’nin kurucularındandır. Yayınlarından bazıları: Doksanlarda Türkiye’de Feminizm (İletişim Yayınları, 2000, Derleme, Asena Günal ile birlikte), Sıcak Aile Ortamı (Tesev Yayınları, 2005, İlknur Üstün ile birlikte), Kadınların Sınıfı (İletişim Yayınları, 2005), Yoksulluk Halleri (İletişim Yayınları, 2007, Necmi Erdoğan vd. birlikte), Cumhuriyette Çocuktular (Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi, 2007, Mine Tan vd. ile birlikte), Boşuna mı Okuduk (İletişim Yayınları, 2011, Tanıl Bora, Necmi Erdoğan, İlknur Üstün ile birlikte), Feminizm Kendi Arasında (Ayizi Yayınları, 2011; İletişim Yayınları, 2021), Ütopyalar: Arzuyla Politikanın Kesiştiği Yer (İletişim Yayınları, 2018, Derleme, Kadir Dede ile birlikte).
Seval Binici Hakkında
2008 yılında Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaya başladı. Binici, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisidir. En çok konuşmayı ama dinlemeyi, yazmayı ve okumayı çok seviyor. Sosyolojik düşünmeyi; kapsayıcı olmayı; bütün canlılara karşı özenli olmayı ve herkesi gözetmeyi önemsiyor. Çocuklarla mesai arkadaşlığı yaptığını düşündüğünden çocukların dünyasını anlamak, onlara daha çok alan açmak; çocuklarla çalışan insanların ve toplumun çocukları algılayış biçimini anlamak hayatında önemli bir yer tutuyor.