Child and Nature with ÇEKÜL Education Program My City in the Language of Trees
Ocak 6, 2022
Saat: 19:30-21:00
Çekül Vakfı İşbirliğiyle:
Günlük hayatın akışında pek fark etmesek de yaşadığımız kent aslında kendine özgü bir ekosistem, hatta yaşayan bir organizma! Bu “yaşayan organizma”yı daha yakından tanımak ve çocukların da daha yakından tanımasını sağlamak için ÇEKÜL Vakfı işbirliğiyle gerçekleşecek “ÇEKÜL Ağaçların Diliyle Kentim Eğitim Programı ile Çocuk ve Doğa” etkinliğine davetlisiniz!
ÇEKÜL Vakfı’nın yürüttüğü “Ağaçların Diliyle Kentim Eğitim Programı” ilkokul öğrencilerinin, öğretmenleri rehberliğinde orman ekosistemini tanımalarını, doğanın kültüre etkilerini kavrayabilmelerini, doğayı bir oyun arkadaşı olarak görerek ondan aldıkları ilhamla yaratıcılıklarını geliştirmelerini hedefliyor. Kenti yaşayan bir organizma olarak ele alan program, doğa-insan-mekân ilişkisinin sağlıklı bir şekilde kurulmasını ve kentlerin ekolojik özelliklerinin korunmasını amaçlıyor.
Karşılaşmalar serisinin yenisi “ÇEKÜL Ağaçların Diliyle Kentim Eğitim Programı ile Çocuk ve Doğa” etkinliğinde çocukların doğa ile ilişkisi üzerine düşüneceğiz, “çocukların doğayla bağlarını nasıl güçlendiririz?” sorusuna birlikte cevap arayacağız, “Ağaçların Diliyle Kentim” programını daha yakından tanıyacağız. ÇEKÜL Vakfı’ndan Özge Öney Aydın’ın konuşmacılığında, Değişim Elçisi Nalan Sert’in moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlik için 6 Ocak Perşembe akşamı 19:30 - 21:00 saatleri arasında buluşalım.
Özge Öney Aydın Hakkında
2012 yılında Başkent Üniversitesi Sağlık Yönetiminden mezun olmuştur. 2013-2016 yıllarında DenizTemiz Derneği/TURMEPA’da Eğitim ve Gönüllü Bölümün’de sırasıyla proje asistanlığı ve proje koordinatörlüğü görevini üstlenmiştir. Bu süreçte Avrupa Birliği ve yabancı hibeli projeler yürütmüş, Derneğin geleneksel olarak yaptığı “Sualtı Atık Sergisi Atölyesi”, “Kıyı Temizleme Etkinlikleri”, “Masmavi Deniz Eğitim Kamplarında” eğitimler, atölyeler geliştirmiş ve gerçekleştirmiştir. Özge Öney 2016 yılından beri ÇEKÜL Bilgi Ağacında Eğitim Sorumlusu olarak görev yapmaktadır. ÇEKÜL Bilgi Ağacının gerçekleştirdiği doğal ve kültürel miras odaklı atölyeleri, etkinlikleri, eğitim programlarını organize etmekte, içerikler hazırlamakta ve uygulamaktadır. Aynı zamanda halen İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Önlisans programına devam etmektedir.
Nalan Sert Hakkında
İzmir doğumlu olan Nalan SERT, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunu olup, İzmir Buca Şehit Astsubay Ümit Başaran İlkokulu’nda Sınıf Öğretmeni olarak çalışıyor. Doğa, Akıl ve Zeka Oyunları, Yüz Yüze ve Uzaktan Eğitimde Oyunlarla Okuma ve Yazma Projeleri ile Barışçıl ve Huzurlu Sınıflar üzerine projeler yürüttü. Halen Matematik Sanatı adında bir proje yürütmektedir. KODA’da Mentörlük Eğitim Programında mesleğe yeni başlamış genç öğretmenlere gönüllü olarak Mentörlük yapmaya devam ediyor. TEMA gönüllüsü olarak sınıfında öğrencilerine doğa temelli dersler veriyor. Aynı zamanda Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir.