BUGÜNÜN SORUNLARINA YARATICI ÇÖZÜMLER: YARATICI PROBLEM ÇÖZME ATÖLYESİ
Haziran 3, 2020
Saat: 19:00-20:30
"Her gün karşılaştığımız problemleri yeni bir bakış açısıyla çözmek mümkün mü?
Öğretmen Ağı’nın, Yaratıcı Problem Çözme Programı, Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin “öğretmencesi”ni kullanarak ortak bir tema etrafında öğretmenlerin karşılaştıkları sorunlara farklı bir bakış açısıyla yaratıcı çözümler geliştirmeleri için onlara bir araç sunar.
Öğretmen Ağı ve Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Değişim Elçilerinden Gülnaz Bekar’ın yürütücülüğünde “Bugünün Sorunlarına Yaratıcı Çözümler: Yaratıcı Problem Çözme” başlıklı Öğretmenden Öğretmene atölye, 3 Haziran Perşembe günü 19:00 - 20:30 saatleri arasında çevrimiçi gerçekleşecek. Katılımcıları, bu atölyeyle birlikte metodolojinin adımlarını ve prensiplerini egzersizlerle deneyimlemeye; ardından öğretmenlerin bu yöntemi kullanarak geliştirdiği çözüm örneklerini keşfetmeye davet ediyoruz. Atölyemiz tüm branş ve kademeden katılıma açık; fakat kontenjanla sınırlıdır, hemen başvurmayı unutmayın!
Öğretmenden Öğretmene atölye, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir.
Gülnaz Bekar Hakkında
İstanbul Üniversitesi Coğrafya mezunu olan Gülnaz Bekar, 1994-2017 arasında MEB’ de sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. Halen Yenilikçi Öğrenme İlkokulunda sınıf öğretmeni olarak çalışıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünde okuyor. Çocuklar İçin Felsefe (P4C) Eğitimcisidir. Düşün Taşın Atölyelerinin üç üyesinden biridir. Yenilikçi Öğrenme Merkezi Mesleki Gelişim Uzmanlığı Sertifika Programı’nı “İlkokul Öğretmenlerinin Derslerinde İlişkilendirilmiş Oyun Kullanım Becerilerinin Değerlendirilmesi ve Geliştirilmesi: Bir Eylem Araştırması” adlı çalışmayla tamamladı. Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesi'nde Yaratıcı Drama Liderliği/ Eğitmenliği Sertifika Programında Eğitmen Eğitimcisi. Müze, kütüphane, sergi vb. mekânlarda P4C ve yaratıcı drama yöntemi ile çocuk ve yetişkinlerle atölyeler yürütüyor.Çağdaş Drama Derneği, ÇYDD, TEMA Vakfı gibi sivil toplum örgütlerinin çalışmalarında gönüllü eğitmenlik yapıyor.