GERİ

EĞİTİMİN İÇERİĞİNİ #YENİDENDÜŞÜN

Ocak 7, 2021


 

“Belirsizliklerin ardındaki yeni normali değil, yeni ihtimalleri arıyoruz. Bir araya gelerek sizi, içinde bulunduğumuz yeni imkânlar üzerine düşünmeye davet ediyoruz.”

Değişim Elçileri tarafından yayınlanan manifestoyla duyurulan “Bağlantılar” isimli çevrimiçi panel serisinin dördüncü bölümü, Eğitimin İçeriğini #YenidenDüşün 7 Ocak’ta Öğretmen Ağı Youtube kanalında yayınlandı. 

“Eğitimi Yeniden Düşün” ana başlığıyla düzenlenen Bağlantılar serisi, Öğretmen Ağı’nı destekleyen vakıflar ile Değişim Elçisi öğretmenler ve Ağ’ın paydaşlarını ağırlıyor. Seri, sırasıyla ‘Öğretmenlik’, ‘Okul’, ‘Veli Olmak’, ‘Eğitimin İçeriği’, ‘Öğrencilik’ ve ‘Başarı’ başlıklarında olmak üzere altı farklı bölümden oluşuyor.

7 Ocak Perşembe günü saat 20.00’de yayınlanan dördüncü bölüm, Eğitimin İçeriğini #YenidenDüşün başlığıyla Zorlu Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Aslı Alemdaroğlu, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yetkin Gençler Kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut, Değişim Elçisi, Eğitimci ve Yazar Ayşe Alan’ı konuşmacı olarak ağırladı. Bölümün moderasyonunu, The University of Wisconsin Madison Doktora Öğrencisi ve Öğretmen Ağı Danışmanı Batuhan Aydagül üstlendi.

Bölümde konuşmacılar, pandemiyle değişen eğitim koşullarından yola çıkarak günümüz dünyasında eğitimin vaad ettiklerini ve ne kadarını verdiğini, eğitimin kapsaması gereken yetkinlikleri ve geleceğin liderlerini, karar vericilerini yetiştiren eğitimde sivil alan ve özel sektörün rol ve sorumluluklarına dair görüş ve önerilerini paylaştı.

 

Moderatör

Batuhan Aydagül, (The University of Wisconsin Madison Doktora Öğrencisi, Öğretmen Ağı Danışmanı)

Batuhan Aydagül University of Wisconsin-Madison’da Eğitim Politikası Çalışmaları alanında doktora yapıyor, Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nda (AÇEV) yönetim kurulunda ve Öğretmen Ağı’nın kurucu ekibinde uygulamaya katkı vermeye devam ediyor. Mesleki birikimini üniversite öncesi kademelere ilişkin eğitim politikası alanında geliştirdi, 2003 - 2019 arasında Türkiye’de Eğitim Reformu Girişimi’nde çalıştı. Daha önce, Darüşşafaka Derneği, ENKA Okulu ve Öğretmen Akademisi Vakfı‘nda yönetim kurulu üyesi olarak hizmet etti. Uluslararası alanda AÇEV, Liberya Eğitim Bakanlığı, Network of Education Policy Centers ve OECD gibi kurumlarla farklı rollerde kısa ve uzun süreli görevlerde deneyimler edindi. Öğretmenler arasında farklı işbirliği formları, eğitimden işgücüne geçişin kültürel ve sosyal değerlendirmesi ve şehir-üniversite etkileşimi Batuhan’ın güncel merak alanlarını oluşturuyor.

 

 

Konuşmacılar

Aslı_Alemdaroğlu.png

Aslı Alemdaroğlu (Zorlu Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü)

Robert Kolej'in ardından, 1988 yılında Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan Aslı Alemdaroğlu, Watford College’dan Reklam ve İletişim diploması aldı. Profesyonel hayata 1989 yılında Güzel Sanatlar (S&S) Reklam Ajansı’nda müşteri temsilcisi olarak başlayan Alemdaroğlu, 1991-1993 yıllarında Marmara Üniversitesi İngilizce Bölümü'nde akademisyenlik yaptı. 1994’te Saatchi & Saatchi ajansında müşteri yöneticisi olan Alemdaroğlu, 2000 yılına kadar ajansın reklam müdürü olarak görev yaptı. 2000-2002 yılları arasında Pamukbank Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak çalışan Alemdaroğlu, daha sonra Türkiye’nin 3. GSM operatörü olan Aria’nın reklam müdürlüğü görevini üstlendi. Alemdaroğlu, 2004-2009 yılları arasında Arçelik Kurumsal İletişim Direktörü olarak çalışma hayatını sürdürdü. 2009-2011 yıllarında ING Bank’ın Kurumsal İletişim’den sorumlu Grup Müdürlüğü görevini üstlenen Alemdaroğlu, 2012 yılında Yıldız Holding’in Kurumsal İletişim Direktörü oldu. Alemdaroğlu, 2014 yılında Zorlu Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü olarak atandı.

Zorlu Holding ve grup şirketlerinin sürdürülebilirlik stratejisi; Akıllı Hayat 2030’un yaratımı ve markalaştırılması sürecinde görev alıyor. Liderliğini üstlendiği departmana bağlı olarak BM Sürdürlebilir Kalkınma Hedefleri’ni rehber alan Akıllı Hayat 2030 hedefleri doğrultusunda; 3 yıldır faaliyet gösteren Sürdürülebilirlik Sekreteryası’nın yanı sıra sürdürülebilirlik yaklaşımına paralel kurgulanan tüm toplumsal fayda projelerine de önderlik etmeyi sürdürüyor.

 

Prof. Dr. Erhan Erkut (MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Yetkin Gençler Kurucusu)

Erhan Erkut, lisans derecesini 1980’de Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden, doktorasını ise 1986’da Florida Üniversitesi’nden aldı. 1985-2005 yıllarında Alberta Üniversitesi İşletme Fakültesinde ders veren Prof. Erkut bu dönemde “INFORMS Teaching of Management Science Practice Award” ile “3M Teaching Fellowship” başta olmak üzere dokuz eğitim ödülü ile Canadian Operational Research Society tarafından verilmiş beş başarı ödülü aldı ve 50’den fazla hakemli dergi makalesi yayınladı.  Eğitim ve araştırmanın yanında birçok endüstriyel projeyi de yöneten Prof. Erkut, Centre for Excellence in Operations adlı bir uygulamalı araştırma merkezi kurdu ve INFORMS Transactions in Education dergisinin kurucu editörlüğünü yaptı.

2005’de Türkiye’ye dönen Prof. Erkut, 2005-07 arasında Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı, 2008-13 arasında Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü, 2014′den bu yana ise MEF Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı görevlerinde bulundu.  Prof. Erkut, son yıllarda Türkiye’de girişimcilik ve yetkinlik gelişimi konularında aktif olarak çalışmaktadır. Mehmet Zorlu Vakfı ve MEF Üniversitesi desteği ile hayata geçirdiği 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim programı kapsamında verdiği YetGen eğitimleri ile 4 yıldır binlerce lise ve üniversite öğrencisinin profesyonel gelişimine destek olmaktadır. Prof. Erkut, "Üniversite Seçerken" ve "İşte Ceylanlar" kitaplarının yazarıdır

 

Ayşe Alan (Öğretmen Ağı Değişim Elçisi, Eğitimci, Yazar)

ODTÜ Tarih Bölümü Lisans, Bilkent Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans mezunu. Tarih öğretmenliği, Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi’nde proje koordinatörlüğü yaptı. İki yıl tarih bölümü başkanlığı yaptığı Koç Okulu’nda, son yedi senedir idarecilik görevini sürdürmekte. Tarih Vakfı “20.yy Dünya ve Türkiye Tarihi Öğretmen Kılavuz Kitabı”, Eğitim Reformu Girişimi “Düşünme Eğitimi İçin Öğretmen Kılavuz Kitabı” ve Bilgi Üniversitesi Yayınları “Ayrımcılık: Örnek Ders Uygulamaları” kitaplarının yazarlarındandır. Eleştirel düşünme, ayrımcılık, toplumsal cinsiyet ve ırkçılık alanlarında projelerde yer aldı ve yetişkin eğitimleri verdi. Çeşitli gazeteler ve web sitelerine eğitimle ilgili yazılar yazıyor.

When
2021-01-07 20:00 through 21:00
╲╱