DİJİTAL ÇÖZÜM ATÖLYESİ: PANDORA'NIN KUTUSU
Aralık 17, 2020
Öğrencilerin içinde oldukları gruba uyum sağlama ve sorun çözme yöntemi olarak şiddete başvurmaları sadece okul ikliminde değil, mahalle, sokak ve pek çok yerde karşımıza çıkıyor. Şiddetin toplum tarafından sürekli olarak meşrulaştırılması, öğrencilerin şiddeti adil bir çözüm yolu olarak görmelerine neden oluyor. Peki “Öğrencilerin adalet anlayışını güçlendirerek, şiddetin farkına varmalarını nasıl sağlarız?
Öğretmen Ağı Yaratıcı Problem Çözme Programı’nda Değişim Elçilerinden Duygu Aydoğan, Şahin Çevik, Mevlüt Kulaberoğlu, Rabia Cerf, Özlem Karaeş tarafından üretilen “Pandora’nın Kutusu” çözümü, Dijital Çözümler Programı kapsamında Değişim Elçilerinden Banu Yücetaş, Muhammed Atalay ve Soner Küçükgökmen tarafından dijitale uyarlandı. “Pandora’nın Kutusu” çözümünü merak edenler ve dijital olarak uygulamak isteyenlerle 17 Aralık Perşembe günü 20.00-21.30 saatleri arasında “Dijital Çözüm Atölyesi: Pandora’nın Kutusu” başlıklı etkinliğimize buluştuk.
Öğretmenden Öğretmene atölye, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir.
Banu Yücetaş Hakkında
Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi mezunu olan Banu Yücetaş, AÇEV Anne Destek Programı Eğitimcisi ve Saha Danışmanı; aynı zamanda Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir.
Muhammed Atalay Hakkında
Hatay’da doğdu. İstanbul Ünivesitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Öyküleri, Öykü gazetesi ve Kitap-lık dergilerinde yayımlandı. Kitap-lık dergisine Alice dosyasını hazırladı. Şu an Aposto!’nun Duende ekinde yazıyor, MSVD Ajans’ta Proje Sorumlusu olarak çalışıyor.
Soner Küçükgökmen Hakkında
Anadolu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği mezunudur. Yaratıcı drama eğitmenliği ve satranç eğitmenliği yapmaktadır. AÇEV’de BADEP eğitimcisidir. Öğretmen Ağı Değişim Elçisi’dir.