DİJİTAL ÇÖZÜM ATÖLYESİ: DUVARA SOR
Aralık 15, 2020
Öğrenciler, merak ettikleri bir konuda derinlemesine araştırma yapma, akranlarıyla paylaşma ve birlikte hareket etme, çoklu kaynak ve bakış açısıyla araştırmalarını zenginleştirme ve bu pratikleri sürdürme bağlamında sorun yaşıyorlar. Merak, soru-cevap ile giderilebilir bir ihtiyaç gibi algılanıyor. Bu algı, çocuklara merak alışkanlığı kazandırmanın önüne geçiyor. Peki, “Öğrencilere sürdürülebilir bir 'merak' alışkanlığını nasıl kazandırabiliriz?”
Öğretmen Ağı Yaratıcı Problem Çözme Programı’nda Değişim Elçilerinden Adalet Eres, Ayşegül Tekinbaş Özyağcı, Hacer Tugan, Mediha Durgut, Seher Şener, Semra İnan tarafından üretilen “Duvara Sor” çözümü, Dijital Çözümler Programı kapsamında Değişim Elçilerinden Banu Yücetaş, Muhammed Atalay ve Soner Küçükgökmen tarafından dijitale uyarlandı. “Duvara Sor” çözümünü merak edenleri ve dijital olarak uygulamak isteyenlerle 15 Aralık Salı günü 20.00-21.30 saatleri arasında “Dijital Çözüm Atölyesi: Duvara Sor” başlıklı etkinliğimizde buluştuk.
Öğretmenden Öğretmene atölye, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir.
Banu Yücetaş Hakkında
Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi mezunu olan Banu Yücetaş, AÇEV Anne Destek Programı Eğitimcisi ve Saha Danışmanı; aynı zamanda Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir.
Muhammed Atalay Hakkında
Hatay’da doğdu. İstanbul Ünivesitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Öyküleri, Öykü gazetesi ve Kitap-lık dergilerinde yayımlandı. Kitap-lık dergisine Alice dosyasını hazırladı. Şu an Aposto!’nun Duende ekinde yazıyor, MSVD Ajans’ta Proje Sorumlusu olarak çalışıyor.
Soner Küçükgökmen Hakkında
Anadolu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği mezunudur. Yaratıcı drama eğitmenliği ve satranç eğitmenliği yapmaktadır. AÇEV’de BADEP eğitimcisidir. Öğretmen Ağı Değişim Elçisi’dir.