GERİ

UYGULAMALI DİJİTAL KOLAYLAŞTIRICILIK ATÖLYESİ 102: PADLET

Aralık 14, 2020

 

21. yüzyılın önemli becerilerinden biri de: kolaylaştırıcılık. Uzaktan eğitimin ve dijitalleşmenin hayatımızın bir parçası olduğu ve yeni fırsatlara kapı açtığı bu dönemde dijital kolaylaştırıcılık kavramı da dünyamıza giriyor. Dijital kolaylaştırıcılık ipuçlarıyla tasarım odaklı öğrenme yöntemini kullanarak, severek kullandığımız dijital araçlardan “Padlet”i kullanarak ve uygulamalı olarak deneyimleyerek hem kendi branşınıza yönelik hem de sosyal duygusal ihtiyaçlara yönelik bir ders tasarlamaya çalıştık.

“1 Öğretmen 1 Kolaylaştırıcı Ekip: Uygulamalı Dijital Kolaylaştırıcılık Atölyesi 102: Padlet” başlıklı atölye, 14 Aralık Pazartesi 20:00-22:00 saatleri arasında Değişim Elçilerinden Okan Aksoy ve Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekip’ten Zeynep Hancı yürütücülüğünde çevrimiçi olarak gerçekleşti.

 

okan aksoy

Okan Aksoy Hakkında

1991 yılında Ankara'da doğan Okan Aksoy, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Eğitimde yaratıcı drama eğitimi de alan Okan Aksoy, Fen Bilimleri Öğretmeni görevinin yanı sıra STEM koordinatörü ve Eko-okul koordinatörü olarak görevine devam etmektedir. Mühendislik tasarım temelli STEM uygulamaları, sürdürülebilir çevre eğitimi, eğitimde eleştirel ve yaratıcı düşünme, araştırma ve sorgulamaya dayalı fen eğitimi, tasarım yoluyla öğrenme (UbD) gibi alanlarda çalışmalar yürütmektedir.

 

zeynep hancı

Zeynep Hancı Hakkında:

2018 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden mezun oldu. Erasmus programı kapsamında gittiği Utrecht Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı. Anne Çocuk Eğitim Vakfı, TED Rönesans Koleji ve mezun olduğu okul olan Nimetullah Mahruki Ortaokulu’nda stajlarını gerçekleştirdi. Bu sırada Eğitim Reformu Girişimi ve Öğretmen Ağı ile tanıştı ve mezun olmasıyla birlikte Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibi’ne dahil oldu. Yaratıcı düşünme, tasarım odaklı düşünme, toplumsal cinsiyet, kapsayıcı eğitim, eğitim teknolojileri gibi alanlarla ilgilenmektedir.

 

When
2020-12-14 19:30 through 21:30
╲╱