GERİ

SOSYAL BİLGİLER DERSİNDE YAŞANTILARA DAYALI ÖĞRENME, MÜZE EĞİTİMİ ÖRNEĞİ

Aralık 12, 2020

 

Müzeler yalnızca sanat eserlerinin sergilendiği bir mekan olmanın ötesinde uygarlıkların, insanların ve eserlerin birbirinden eşsiz hikayelerini de barındırır. Sosyal Bilgiler dersinin de kazanımlarını da kapsayan bu hikayeleri, etkili ve kalıcı öğrenmeyi sağlamak amacıyla derslerde kullanmak, dünü, bugünü ve yarını anlamlandırma, çok kültürlülüğe saygı, tarihsel empati ve estetik zevk, yaratıcılığı ve hayal gücünü geliştirme bağlamında zenginlik katar.

“Sosyal Bilgiler Dersinde Yaşantılara Dayalı Öğrenme, Müze Eğitimi Örneği” başlıklı Öğretmenden Öğretmene atölye, 12 Aralık Cumartesi günü 19:30-21:00 saatleri arasında çevrimiçi olarak Değişim Elçilerinden Büşra Candan’ın yürütücülüğünde gerçekleşti.

Öğretmenden Öğretmene atölye, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir.

 

büşra candan

Büşra Candan Hakkında

2016 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. 2017 yılında TED Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu'nda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak çalışmaya başladı. 2018 yılında Yaratıcı Problem Çözme Programı'na katılarak Derd-i Merak grubuyla beraber merak üzerine uçuşan sorular etkinliği hazırladı ve grup ile birlikte bir deneyim paylaşımı düzenledi. Kasım 2019’da 8.Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumu’nda Müze Eğitimi alanıyla ilgili iyi Örnekler çalışmalarını paylaştı. 2019 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde Disiplinlerarası Müze Eğitimi Anabilim dalında yüksek lisans programı eğitimine başladı. Candan, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak Ağ içerisindeki çalışmalarda yer almaktadır.

 

When
2020-12-12 19:30 through 21:00
╲╱