GERİ

ÖĞRENMENİN 1.8 MİLYON YILLIK SERÜVENİ

Aralık 2, 2020

Öğrenme, hepimizin üzerine farklı bağlamlarda düşündüğü ve deneyimlediği bir süreç Peki, öğrenme neydi ve neye dönüştü?Hangi beceriler önem kazandı? Bu beceriler, nasıl kazanılır? Geleceğin eğitim kurumları neye benzeyecek? 

“Öğrenmenin 1.8 Milyon Yıllık Serüveni” başlıklı Karşılaşmalar etkinliği Soner Yıldırım’ın yürütücülüğünde ve Değişim Elçilerinden Belgin Gökçen’in moderatörlüğünde 2 Aralık 20:00-21:00 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 

soner

Soner Yıldırım Hakkında:

1990 yılında Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalından mezun oldu. Öğretim teknolojileri alanındaki yüksek lisans eğitimini 1993 yılında Michigan State Üniversitesi'nde, aynı alanda doktora eğitimini South California Üniversitesi'nde 1997 yılında tamamladı. 1998 yılından bu yana ODTÜ Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Prof. Dr. Soner YILDIRIM, 1998 yılından bu yana çeşitli uluslararası kuruluşlarda Öğretim Teknolojisi projelerinde uluslararası uzman olarak almaktadır. 1998-2000 yılları arasında Dünya Bankasında, 2002-2006 yılları arasında Strasbourg’daki Avrupa Konseyi’nde ve 2004 yılından bu yana da Avrupa Birliği Avrupa Eğitim Vakfı’nın (ETF) çeşitli projelerinde görev almıştır. Araştırma konuları arasında eğitimde sosyal medya kullanımı, etkili etkileşim ve geri bildirim tasarımı, öğrenme analitikleri ve nomofobi önemli yer tutmaktadır.

 

belgin

Belgin Gökçen Hakkında:

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulundan mezun olduktan sonra; İstanbul’da bir devlet lisesinde dört yıl ve ardından da Koç Okulları’nda yirmi yıl öğretmen olarak çalıştı. Ahmet Yesevi Üniversitesi ‘Eğitim Yönetimi ve Planlaması’ yüksek lisans programını tamamlayan Gökçen; mezuniyet projesini ‘Geleneksel Çocuk Oyunları ve Teknolojik Oyunlar’ konusunda yaptı. 2018 yılında Öğretmen Ağı’na dahil oldu. Oyun tasarımı ve disiplinler arası çalışmalara duyduğu ilgi ile meslek yaşamı boyunca deneyimlediği ve derlediği oyunları; ‘ Disiplinler arası ve kazanım odaklı oyun tasarımı’ atölyesinde toparladı. Oyun yolu ile, çözüm üreten, strateji geliştiren, işbirliği yapan, paylaşmayı bilen, bilgiyi transfer edebilen, bedenen ve ruhen sağlıklı, 21.yy becerilerini yaparak yaşayarak içselleştirmiş mutlu çocukların yetişebileceği görüşünü savunuyor. Öğretmenlerin kendi oyunlarını tasarlayabilmeleri için çıktığı yolculuğunu ülkemizin farklı şehirlerinde ki öğretmenlerin katılımı ile devam ettiriyor. Oyun ve Oyunlaştırma konusunda ve Yaratıcı Problem Çözme Programında yaptığı çalışmaları; ERG İyi Örnekler Konferansı, Tübitak 4005 projeleri, Öğretmen Ağı yüz yüze ve çevrim içi etkinlikleri, MEB öğretmenler için hizmet içi eğitim seminerlerinde ve sivil toplum kuruluşlarında paylaşan Gökçen; Dr. Menşure Alkış’ın editörlüğünü yaptığı ‘İlkokul Eğitiminde Eğitsel Oyunlar ve Güncel Uygulamalar-Nobel Yayınevi ’ kitabında da deneyimleri ve uygulamaları ile yer aldı.

 

 

 

 

 

 

When
2020-12-02 20:00 through 21:00
╲╱