GERİ

FİTNESS VE BEDEN EĞİTİMİ ENTEGRASYONU İLE UZAKTAN EĞİTİM

Kasım 26, 2020

Uzaktan eğitim devam ederken, beden eğitimi, resim, müzik gibi derslerin de entegrasyonu hem öğrencinin dikkatini ve odağını güçlendirmek hem de disiplinlerarası bir öğrenme deneyimi sağlamak için önemli. Peki, fitness ve beden eğitimi entegrasyonunu uzaktan eğitimde nasıl sağlarız?

“Fitness ve Beden Eğitimi Entegrasyonu ile Uzaktan Eğitim” başlıklı Öğretmenden Öğretmene atölye, 26 Kasım 19:00-20:15 arasında çevrimiçi olarak Tuna Tanrıverdi ve Mustafa Hakkı Ergülen yürütücülüğünde ve Değişim Elçilerinden Belgin Gökçen’in moderatörlüğünde gerçekleşti.

Öğretmenden Öğretmene atölye, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir.

 

 

tuna

Tuna Tanrıverdi Hakkında:

Sporculuk kariyerinde profesyonel olarak, voleybol branşı ile ilgilenmiştir. Lisans eğitimini 2006 yılında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olarak tamamlamıştır. 2006 yılında Irmak Okulları’nda öğretmenlik kariyerine başlayan Tuna Tanrıverdi, halen Irmak Okulları Beden Eğitimi Bölüm başkanı olarak görev yapmaktadır. 2018 yılında Lisansüstü eğitimini, Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında Okan Üniversitesi’nde tamamlamış ve yüksek lisans tezini “Bilişim Teknolojilerinin Sınıf Yönetimine Yansımaları” konusu üzerine yazmıştır. Eğitim yöntemlerinde, teknoloji uygulamalarını derslerine entegre ederek, spora ilgiyi arttırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmektedir. Uluslararası kaynakları araştırarak, yeni eğitim modelleri üzerine çalışmalar yapmaktadır. Yürüyüş, yüzme, kayak, voleybol ve doğa gezileri hobileri arasındadır.

 

musatafa

Mustafa Hakkı Ergülen Hakkında:

1986 yılında İstanbul'da dogdu.Altı yaşında spora başladı ve lisanslı olarak futbol, karete, tekvando branşlarını yaptı. İstanbul Üniversitesi BESYO' dan mezun oldu. Futbol uzmanlığı olan Ergülen on beş yıldır fıtness ile ilgileniyor ve personal trainer olarak çalışıyor. Bireyler için sporun yaşam tarzı olması amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

 

belgin

Belgin Gökçen Hakkında:

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulundan mezun olduktan sonra; İstanbul’da bir devlet lisesinde dört yıl ve ardından da Koç Okulları’nda yirmi yıl öğretmen olarak çalıştı. Ahmet Yesevi Üniversitesi ‘Eğitim Yönetimi ve Planlaması’ yüksek lisans programını tamamlayan Gökçen; mezuniyet projesini ‘Geleneksel Çocuk Oyunları ve Teknolojik Oyunlar’ konusunda yaptı. 2018 yılında Öğretmen Ağı’na dahil oldu. Oyun tasarımı ve disiplinler arası çalışmalara duyduğu ilgi ile meslek yaşamı boyunca deneyimlediği ve derlediği oyunları; ‘ Disiplinler arası ve kazanım odaklı oyun tasarımı’ atölyesinde toparladı. Oyun yolu ile, çözüm üreten, strateji geliştiren, işbirliği yapan, paylaşmayı bilen, bilgiyi transfer edebilen, bedenen ve ruhen sağlıklı, 21.yy becerilerini yaparak yaşayarak içselleştirmiş mutlu çocukların yetişebileceği görüşünü savunuyor. Öğretmenlerin kendi oyunlarını tasarlayabilmeleri için çıktığı yolculuğunu ülkemizin farklı şehirlerinde ki öğretmenlerin katılımı ile devam ettiriyor. Oyun ve Oyunlaştırma konusunda ve Yaratıcı Problem Çözme Programında yaptığı çalışmaları; ERG İyi Örnekler Konferansı, Tübitak 4005 projeleri, Öğretmen Ağı yüz yüze ve çevrim içi etkinlikleri, MEB öğretmenler için hizmet içi eğitim seminerlerinde ve sivil toplum kuruluşlarında paylaşan Gökçen; Dr. Menşure Alkış’ın editörlüğünü yaptığı ‘İlkokul Eğitiminde Eğitsel Oyunlar ve Güncel Uygulamalar-Nobel Yayınevi ’ kitabında da deneyimleri ve uygulamaları ile yer aldı.

 

 

 

 

 

 

When
2020-11-26 19:00 through 20:15
╲╱