GERİ

Çocuk Koruma ve Çocuk Güvenliği: Çocuk Güvenliği Politikası Neden Herkesi İlgilendirir?

Kasım 21, 2020

Sulukule Gönüllüleri Derneği İşbirliğiyle:

sulukulegd.png

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocuğun her türlü ihmal, istismar ve kötü muameleden korunması gerektiğini söyleyerek bu konudaki sorumluluğu en başta devletler olmak üzere toplumda yaşayan her bireye verir. Bu sorumluluğu dikkate alarak ve ülkemizdeki mevcut duruma baktığımızda her birimiz ihmal ve istismarı iyi tanımalı, bu konuda yapabileceklerimizi bilmeliyiz. 

Sulukule Gönüllülleri Derneği işbirliği ile, 21 Kasım Cumartesi günü 17:00 - 20:30 saatleri arasında gerçekleşen “Çocuk Koruma ve Çocuk Güvenliği: Çocuk Güvenliği Politikası Neden Herkesi İlgilendirir?” başlıklı Karşılaşmalar’da, çocuk ihmal ve istismarı kavramlarını inceleyerek, önleme ve müdahale konusunda bireysel olarak neler yapabileceğimizi düşündük ve çocuk güvenliği konusunda bir politika geliştirmenin ne demek olduğuna baktık. Moderasyonu Değişim Elçisi Miray İşler tarafından üstlenilen buluşmanın yürütücülüğünü, Sulukule Gönüllüleri Derneği’nden Ayşegül Kanal üstlendi. 

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap ve uygulama bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 

 

aysegül kanal

Ayşegül Kanal Hakkında:

Ayşegül Kanal, İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur ve hala aynı okulda klinik psikolojik yüksek lisans programına devam etmektedir. 2013 senesinden beri çeşitli sivil toplum örgütlerinde gönüllü olarak özellikle risk altındaki çocuklarla çalışmalar yapmıştır. Çocuk hakları, çocuk koruma, risk altındaki çocuklarla çalışma, çocuk işçiliği ve mülteci hakları konularına odaklı olarak çalışmalarını yürütmektedir. Şu an Sulukule Gönüllüleri Derneği ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi’nde çalışmaktadır. 

 

miray

Miray İşler Hakkında:

1987 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nden 2008 yılında mezun oldu. Aynı yıl, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde göreve başladı. 15. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'nda "Bir Hikayem Var" adlı çalışmasıyla yer aldı. Halen, Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya Ortaokulu'nda Türkçe Öğretmeni olarak görev yapıyor.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde Modern Türk Edebiyatı alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

When
2020-11-21 17:00 through 20:30
╲╱