GERİ

EĞİTİMDE İNOVASYON VE İYİ ÖRNEKLER

Ekim 7, 2020

 

Dördüncü Sanayi Devrimi yaşama, çalışma ve birbirimizle ilişki kurma şeklimizde temel bir değişiklik meydana getirdi. Bu değişim, birinci, ikinci ve üçüncü endüstriyel devrimlerle orantılı fiziksel, dijital ve biyolojik dünyaları hem vaatler hem de riskler içerecek şekilde birleştirdi. Bu birleşim, insan gelişiminde teknolojik ilerlemelerle mümkün olan inovatif bir döneme girildiğinin açık bir göstergesi. Peki, eğitim sistemi ve paydaşları bu göstergenin neresinde?

Eğitimde inovasyonu ve iyi örneklerin etkilerini konuşmak üzere “Eğitimde İnovasyon ve İyi Örnekler” başlıklı Karşılaşmalar etkinliğinde buluştuk. HundrED Akademi Üyesi ve Ülke Sorumlusu, Sibel Ataman Yalı’nın konuşmacılığında ve Öğretmen Ağı Ağ Etkileşim Sorumlusu Günalp Turan moderatörlüğündeki etkinliğimiz, 7 Ekim saat 20:00-21:30 arasında çevrimiçi olarak gerçekleşti. 

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir.

 

 

sibel_ataman

Sibel Ataman Yalı Hakkında:

Boğaziçi Üniversitesi, Tarih Bölümü'nden "Osmanlı Modernleşmesi ve Japon Toplumu Karşılaştırması" tezi ile 2000 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını "Bilgi Yönetimi ve Türkiye Örneği" çalışması ile Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde 2002 yılında tamamladı. Ortaöğretim kurumlarında kısa süre öğretmenlik yaptı. "Türkiye'nin Sosyo-Kültürel Yapısı" başlığı altında lisans dersleri verdi. Eğitim, kadın ve çocuk konulu projeler için proje yazımı, kaynak geliştirme ve mentörlük faaliyetlerinde bulundu. Yenilikçi tarih eğitimi alanı ağırlıklı olmak üzere tarihsel düşünme üzerine makaleler kaleme aldı. Dünyada Tarihçilik, Dünyada Türk İmajı ve Kanıt Temelli Öğrenme gibi kitaplara katkıda bulundu. Post-truth (hakikat ötesi) kavramının tarihsel ve güncel yansımaları ile ilgilendi ve bu alanda "Gerçekte(n) Öyle Mi Olmuş? Post-Truth Zamanlarda Tarihin Temsili" başlığını taşıyan ortak bir çalışma hazırladı. Çalışmalarına İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'nde devam etmekte, HundrED Türkiye Sorumlusu ve Akademi Üyesi olarak faaliyet göstermekte; Türk Tarih Eğitimi Dergisi'nde (TUHED) alan editörlüğü yapmaktadır. Evli ve iki çocuk annesidir                        

 

günalp

Günalp Turan Hakkında:

2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü mezunu olan Turan, üniversite yılları boyunca edebiyat, psikoloji ve dilbilimi alanlarına ilgi duydu. Üniversite eğitiminin son yılında Robert Koleji’nde stajyer öğretmen olarak çalışmanın yanında Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibi’ne katıldı. Mezun olduğunda ise, ekibin tam zamanlı bir üyesi oldu. Öğretmen Ağı içerisinde; Düşünme Becerileri Programı’nın ve çeşitli buluşmaların ve projelerin koordinasyonunda görev aldı. Eleştirel Düşünme, kültürlerarası öğrenme, moderasyon ve kolaylaştırıcılık üzerine çeşitli içeriklerde eğitici olarak yer aldı. Halen, Öğretmen Ağı’nda Ağ Etkileşim Sorumlusu olarak çalışmakta olan Turan, aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Kültürel İncelemeler alanında yüksek lisansına devam etmektedir.

 

 

When
2020-10-07 20:00 through 21:30
╲╱