GERİ

YENİ DÖNEMDE OKUL, SINIF VE AİDİYET

Eylül 22, 2020

 

Okulların kapılarını yeniden aralaması ile birlikte, yeni dönemde bir mekan olarak okula dair birçok soru beliriyor akıllarımızda. Belli yasal prosedürler, farklı kanallardan gönderilen önlem fikirleri, velilerin beklentileri ve kimisi okula ilk defa adım atacak öğrencilerin okula uyum gereksinimleri arasında öğretmenler olarak bizlerin haklı olarak kafası karışmakta.

Yeni Dönemde Okul, Sınıf ve Aidiyet başlıklı Deneyim Paylaşımı etkinliğinde katılımcılar; yeni dönemde pandemi önlemleri kapsamında okulların, sınıfların dönüşmesi ve bu dönüşümde bireylerin mekan aidiyeti nasıl sağlanır sorusuna birlikte cevap aradı. Deneyim paylaşımında, pandemi sonrasını kapılarını açan okul ve sınıfların tasarımları, mekan ve aidiyet ilişkisi ve bu süreçteki öğretmen deneyimleri tartışıldı. Etkinlik, Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Mine Aksar’ın moderatörlüğünde ve PAB Mimarlık’tan uzmanların katılımı ile, 22 Eylül 2020, 20:00-21:30 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Dijital Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini paylaştıkları etkinliklerdir. Etkinlikler Türkiye’nin her yerinden katılıma açık ve ücretsizdir.

 

 

mine

Mine Aksar Hakkında:

Mine Aksar, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliği mezunu olup şuan Kadıköy Zühtüpaşa İlkokulunda görev yapmaktadır. Çağdaş Drama Derneği yaratıcı drama eğitmenliği programını "Sınıflarda kapsayıcı eğitim atmosferi sağlamak" konusunda tamamlar. Çeşitli STK, dernek, vakıf işbirlikleriyle yaratıcı drama yöntemini kullanarak çocuk, yetişkin ve farklı meslek grupları ile çemberlerde üretir. Çalışma alanları arasında program geliştirme, eylem araştırması, eleştirel düşünme, tasarım odaklı düşünme metodolojisi yer almaktadır.                        

 


 

 

 

 

 

When
2020-09-22 20:00 through 21:30
╲╱