GERİ

DİJİLEMEYE HAZIR MISINIZ? : DİJİDRAMA

Eylül 23, 2020

 

Yaşanan pandemi süreci ile fiziksel ortamda eğitime ara verip uzaktan eğitime geçtiğimiz ve dijitale eğildiğimiz bir dönemi yaşıyoruz. Bu ihtiyaçtan hareketle dijitalde işlenen dersleri daha eğlenceli hale getirmek ve dersi oyun yoluyla desteklemek adına yaratıcı drama etkinlikleri önemli bir alternatif. Yaratıcı drama etkinliklerini dijital ortamda öğretmenlerle deneyimleyerek derslerin daha verimli geçmesine katkı sağlayabilir, dersleri daha zengin hale getirebilir, öğrencilerin ekran başında dikkatlerini ve motivasyonlarını artırabiliriz. 

“Dijilemeye hazır mısınız?: Dijidrama” başlıklı Öğretmenden Öğretmene etkinliği Öğretmen Ağı ve Dijidrama işbirliğinde Değişim Elçilerinden Halil Yavaş’ın moderatörlüğünde, Mine Karakaya ve Senem Bulat yürütücülüğünde yaratıcı dramayı dijitalde keşfetmek isteyen 15 öğretmen ile birlikte 23 Eylül 20:00-22:00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Öğretmenden Öğretmene atölye, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir.

 

halil

Halil Yavaş Hakkında:

Uludağ Üniversitesi Psikolojik Danışman ve Rehberlik bölümünü 2016 yılında bitirdim. Şu anda Mardin Kızıltepe Karakuyu Ortaokulu’nda Psikolojik Danışman olarak görev yapıyorum. Aynı zamanda yaratıcı drama eğitmeniyim.                          

 

mine

Mine Karakaya Hakkında:

Dokuz Eylül Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü 2007 yılında bitirdim. Uludağ Üniversitesi Psikolojik Danışman ve Rehberlik bölümünden de 2018 yılında mezun oldum. Ayrıca Çağdaş Drama Derneği’nden 5 aşama yaratıcı drama eğitimi aldım.

 

senem

Senem Bulat Hakkında:

Pamukkale Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden 2008 yılında mezun oldum. MEB'e bağlı okullarda 12 yıldır Psikolojik Danışman olarak çalışmaktayım. Aynı zamanda 6 yıldır yaratıcı drama eğitmenliği yapmaktayım.

 

 

When
2020-09-23 20:00 through 22:00
╲╱