GERİ

PANDEMİDE ÖĞRETMENLERİN OKULA UYUMUNU KOLAYLAŞTIRMAK: YAŞAM ŞAPKALARI ATÖLYESİ

Eylül 18-19, 2020

 

Yaşadığımız salgın, hayatımızda ciddi değişiklikler yapmamıza neden oldu. Çoğumuz, olağandışı bu süreçte alışkanlıklarımızı ve rutinimizi değiştirmek durumunda kaldık.  Salgın döneminin bir gereği olan fiziksel ve sosyal mesafenin  artması, çeşitli sosyal duygusal ihtiyaçların karşılanamamasına sebep oldu.  Salgın sonrası eğitimin tüm paydaşlarının ciddi bir hazırlığa ve okula uyuma yönelik koruyucu ve önleyici çözümlere olan ihtiyacı ön plana çıktı. Peki, “Salgın sonrası öğretmenlerin okula uyumunu nasıl sağlayabiliriz?”

Öğretmen Ağı Çevrimiçi PDR grubu’ndan ve Değişim Elçilerinden Kubilay Özaydın, Muhammet Ali Mert, Sibel Tosuner ve Özge Güvenç Özsaka öğretmenlerin salgın döneminde daha fazla ön plana çıkan sosyal duygusal ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak amacıyla öğretmenlerle birlikte yapılabilecek “Yaşam Şapkaları Atölyesi”ni oluşturdu. 18-19 Eylül 2020 Cuma ve Cumartesi günü, saat 15:00 - 17:00 arasında Değişim Elçilerinden Muhammet Ali Mert, Sibel Tosuner  yürütücülüğünde dijital olarak gerçekleştirilen atölye çalışması, iki oturumdan oluşutu: 18 Eylül’de 15:00 - 17:00’da gerçekleşen ilk oturumda; duygu ve deneyim paylaşımı, ihtiyaçlar, öğretmenlerin okul dönemine kendilerini hazırlamasına odaklanırken; 19 Eylül’de 15:00 - 17:00’da gerçekleşen ikinci oturumda ise; pandemi döneminin etkileri, öğrenci ihtiyaçları, okul atmosferini iyileştirici çalışmalar, katılımcı öğretmenlerin öğrencilerine yönelik sınıfa ve okula yönelik eylem planları hazırlanması gibi noktalar ele alındı ve rehberlik edildi.

Öğretmenden Öğretmene atölye, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir.

 

 

Muhammet Ali Mert Hakkında:

Muhammet Ali Mert, 1995 yılında İstanbul’da doğdu. 2017 yılında Pamukkale Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’ndan onur derecesiyle mezun oldu. Lisans mezuniyetinden sonra Özel PEV Okullarında Okul Psikolojik Danışmanı olarak çalışmaya başladı. 2018 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başladı. Lisans yıllarından itibaren birçok kurum ve kuruluşta gönüllü faaliyetler yürüttü ve liderlik etti. Kriz, ölüm, yas ve travma gibi konularda eğitimler aldı. Aynı zamanda AÇEV Baba Destek Programı Eğitimcisi ve Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir. Halen Özel PEV Okullarında Okul Psikolojik Danışmanı olarak görev yapmaktadır.

Sibel Tosuner Hakkında

Aydın’da MEB’e bağlı bir devlet okulunda Psikolojik Danışman olarak görevini yürütmektedir. 2 yıl önce Öğretmen Ağ’ına dahil olmuş ve Değişim Elçisi olarak çalışmalarını yürütmektedir.

 

 

When
2020-09-18 15:00 through 17:00
╲╱