GERİ

İSVİÇRE’DE ÖĞRETMENLİK VE EĞİTİM SİSTEMİ

Haziran 13, 2020

 

Eğitim süreçleri, birçok değişkene bağlı olarak her toplumda farklı şekilde tasarlanmış olup ve farklı deneyimleri içerir. Bu deneyimlerle tanışmak, kendi öğrenme ve öğretme süreçlerimizi geliştirmede büyük fayda sağlar. Peki, İsviçre’de öğretmen olmak ve eğitim süreçlerine dahil olmak nasıl bir deneyim? 

“İsviçre’de Öğretmen Olmak ve Eğitim Sistemi”nde, uzun yıllardır İsviçre eğitim sistemine öğrenci, veli ve öğretmen olarak dahil olan Zeynep Jaggi’yi ağırladı. İsviçre eğitim sistemini ve isviçre’de öğretmenlik, denklik şartları ve doğal öğrenme ortamlarını tartışmaya açactığımız buluşmanın moderasyonunu ise, Değişim Elçileri Şahin Çevik ve Bilge Buhan Musa üstlendi. “İsviçre’de Öğretmen Olmak ve Eğitim Sistemi” buluşmamız, 13 Haziran Cumartesi çevrimiçi olarak gerçekleşti. 

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 

 

Zeynep Jaggi Hakkında

1994 İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdikten sonra Türkiye`nin en genç okutmanlarından biri olarak Doğuş Üniversitesi hazırlık bölümünde is hayatına başlayan Zeynep Jaggi, üç sene bu kurumda çalıştıktan sonra Yeditepe Üniversitesi´ne geçmiş ve orda da 6 sene çalışmıştır. 2004 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İngilizce öğretmenliği yüksek lisansını tamamlamış, Yeditepe Üniversite`sinde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin hazırlık programlarında calismis ve çeşitli yaslardan sayısız öğrenciye de özel ders vermiştir. 2008 Eylül ayında evlenip İsviçreli esi ile Zürih`e taşınmış ve ardından çeşitli özel üniversite ve okullarda okutmanlık ve yöneticilik ve iPad ile eğitim üzerine eğitmenlik yapmış, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen öğrenci ve eğitmenlerle çok sevdiği farklı kültürlerle çalışma fırsatı yakalamıştır. Eğitim teknolojisi ile çok ilgilenen Jaggi, Zürih eğitim fakültesinde bu konuda eğitimler almış, Nearpod isimli bir aplikasyonun Amerika`dan lisanslı eğitmeni olmuş, İsviçre’de çeşitli konferanslarda online aplikasyon eğitimleri vermiştir. Uzun uğraşlardan sonra aldığı diploma denkliği ile su anda bir devlet okulunda 4. Sınıf öğrencilerine İngilizce öğretmektedir. Çok iyi derecede Almanca, ana dil seviyesine yakın İngilizce bilen ve İsviçre vatandaşı da olan Zeynep Jaggi, çok dilli iki çocuk yetiştirmekte, entegrasyon, eğitim ve çok dillilik konularından bahsettiği @isvicrelianne sayfasında daha çok anne, baba, öğrenci ve öğretmen dostları ile buluşmaktadır. Öğrenme ve paylaşma tutkusu ise her şekilde devam etmektedir.

Bilge Buhan Musa Hakkında

Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Anaokulu Öğretmenliği bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim bölümünde Yüksek Lisans eğitimini “Okul Öncesi Öğretmenlerinde Çevre Bilinci” teziyle tamamladı. Harvard Üniversitesi Project Zero (Sanat Yoluyla Eleştirel Düşünme ) 2010, Harvard Graduate School Farklılaştırılmış Eğitim 2010, Harvard Graduate School Çoklu Zeka Eğitimi Ve Uygulamaları 2006 eğitim programlarına katıldı. 4-6 yaş çocuklar için bilişsel eğitim kitapları ve öykü kitapları yazdı. Okul Öncesi öğretmenlere ve ailelere yönelik olan www.ailedenokula.com internet sitesinin kuruculuğuna ve yayın akışını hazırlamaya devam etmektedir. Halen Koç Özel İlkokulu’nda Okul Öncesi Öğretmenliği yapmaya devam etmektedir.

 

Şahin Çevik Hakkında

#seyyahogretmen Şahin Çevik, SEV İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapıyor. 30’u aşkın ülkede eğitim araştırmaları yapmış olan Çevik, doğa ve öğrenme kavramları üzerine yaptığı çalışmalar ve uygulamalar ile de biliniyor. Orman Pedagojisi kavramını yaygınlaştırmaya çalışan #seyyahogretmen, ürettiği öğrenme tasarımları ile okul dışı uygulamalarına devam ediyor.



 

When
2020-06-13 16:00 through 17:30
╲╱