SAYILAR OLMASA NE YAPARDIK?
Haziran 11, 2020
Matematik alanını, farklı disiplinlerden beslendiğimizde, oyunlarla, çeşitli yöntem ve tekniklerle harmanlandığımızda öğrenme süreci hem öğretmen hem de öğrenci için çok daha kolay ve eğlenceli hale gelebiliyor. Peki, matematik derslerinde kullanabileceğimiz farklı yöntem ve teknikler nedir, ve nasıl sınıfa taşıyabiliriz?
“Sayılar Olmasa Ne Yapardık? ” buluşmasında, matematik dersine yönelik farklı yöntemlerin sınıf ortamına taşınmasına ilişkin deneyimlerimizi paylaştık. Etkinlik, 11 Haziran günü çevrimiçi olarak gerçekleşti. Etkinliğin yürütücülüğünü, Değişim Elçilerinden Gözde Uysal, Aslin Cancik, Yasemin Demirci ve Hüner Uysal üstlendi.
Dijital Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini paylaştıkları etkinliklerdir. Etkinlikler Türkiye’nin her yerinden katılıma açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjan ile kısıtlıdır.
Aslin Cancik
1993 yılında İstanbul’da doğdu. 2015 yılında Haliç Üniversitesi Matematik Bölümü’nü (Tam Burslu) bitirdi. 2016 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Pedagojik Formasyon Sertifika Programını tamamladı. Türk Beyin Takımı’nın Akıl Oyunları Öğretmen Eğitimi’ni tamamladı. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programlama ve Öğretim Bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. 2015 yılından beri Özel Getronagan Ermeni Anadolu Lisesinde , 2017 yılından itibaren de Özel Surp Haç Ermeni Lisesinde Matematik öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir. Matematik dersinde düşünme becerilerinin geliştirilmesi üzerine çalışmakta , derinleşmek için öğrenme yolculuğuna devam etmektedir.
Gözde Uysal Hakkında
Uysal, 2006'da Marmara üniversitesi ilköğretim matematik bölümünden mezun olduğundan beri matematik öğretmenliği yapıyor. EKİP matematik okulunda ders içeriği geliştiriyor. TEGV'de gönüllük, İşitme Engelliler okulunda fen ve matematik derslerinin yanı sıra bu öğrencilere İSEM'de ÖMSS kursu verdi. MEB hizmetiçi eğitimlerinde eğitmen olarak yer aldı. Öğretmen Ağı’na başlangıç grubuyla katılıp, Ağ’da faaliyetlerini Mersin Değişim Elçisi olarak sürdürüyor. EPÖ yüksek lisans tez aşamasında.
Gülgün Yasemin Demirci Hakkında
23 Ağustos 1967 yılında Gaziantep’te doğdu. 40 günlük Antep’liyim diyebilirim. 1986 da Mimar Sinan Üniversitesi Matematik Bölümüne girdi. 1990 da üniversiteden mezun olup bilgisayar sektöründe 6 yıl çalıştı. 1996 da Özel Gürsoy Lisesinde matematik öğretmenliğine başladı. 1997 de Özel Gürsoy İlkokulunda müdür yardımcılığı yaptı. Daha sonra Taş Koleji, Florya Koleji, Uğur Koleji, Lider Kolejinde matematik öğretmenliği yaptım. 2018’de Öğretmen Ağının düzenlediği “Düşünme Becerileri Programı” kapsamında 70 saatlik Pedagojik Uygulama Becerileri atölye çalışmalarına katıldı. 2018 yılından beri ağın bir parçası olmaktan dolayı mutlu ve gururluyu. Halen İTA Okullarında matematik öğretmenliğine devam ediyorum. Evli ve bir erkek çocuk annesidir.
Hüner Uysal Hakkında
1970 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünden mezun oldu. 2015-2016 yıllarında Yeditepe Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi bölümünde yüksek lisans yaptı.1992 yılından itibaren özel okullarda öğretmenlik ve bölüm başkanlığı yaptı.2012 den itibaren İELEV Özel 125.yıl Ortaokulunda çalışmaktadır. 2013 yılından beri Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Kitap İnceleme Komisyon üyeliğine devam etmektedir.2015 yılından beri Kanguru Matematik Yürütme kurulu üyesidir.2012 yılından itibaren Tübitak Ulusal Ortaokul Yarışma eğitmenliği yapmıştır.2013 yılından beri Cahit ARF Matematik Proje Yarışmasının yürütücülüğünü yapmaktadır. Değerler Eğitimi ve Düşünme Becerileri üzerine çalışmalarda bulunmuştur.2018 yılından beri Öğretim Koçluğu yapmaktadır. Öğretmen gelişimi konusunda birçok çalışmalarda bulunmuştur. Eğitim Teknolojileri Uzman sertifika programına katılarak eğitimde teknolojinin kullanımı konusunda birçok çalışmada yer almıştır.2019 yılında KODA Köy Öğretmenleri projesi kapsamında yürütülen Birleştirilmiş Sınıflı Köy Okulları için etkinlik kitabı oluşturma komisyon üyesidir. ERG bünyesinde gerçekleşen farklı platformlarda çalışmalara katılmaktadır. Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir. Kanguru Yönetim Kurulu üyesidir.2019 da İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Öğretmenlik Uygulaması Danışmanlığı Eğitim Kursuna katılarak Danışmanlık sertifikası almaya hak kazanmıştır. Apple Teacher sertifikasına sahiptir. Evli ve bir çocuk annesidir