GERİ

FARKLI YÖNTEM VE TEKNİKLERİN MATEMATİK DERSİNDE KULLANILMASI

Haziran 9, 2020

 

Matematik alanını, farklı disiplinlerden beslendiğimizde, oyunlarla, çeşitli yöntem ve tekniklerle harmanlandığımızda öğrenme süreci hem öğretmen hem de öğrenci için çok daha kolay ve eğlenceli hale gelebiliyor. Peki, matematik derslerinde kullanabileceğimiz farklı yöntem ve teknikler nedir, ve nasıl sınıfa taşıyabiliriz?

Farklı Yöntem ve Tekniklerin Matematik Dersinde Kullanılması” buluşmasında, matematik dersine yönelik farklı yöntemlerin sınıf ortamına taşınmasına ilişkin deneyimlerimizi paylaştık. Etkinlik, 9 Haziran'da çevrimiçi olarak gerçekleşti. Etkinliğin yürütücülüğünü, Değişim Elçilerinden Türkay Tol; moderasyonunu ise Değişim Elçilerinden Gözde Uysal üstlendi. 

Dijital Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini paylaştıkları etkinliklerdir. Etkinlikler Türkiye’nin her yerinden katılıma açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjan ile kısıtlıdır.

 

Türkay Tol Hakkında

1977’de Mersin’de dünyaya gelen Türkay Tol, Mersin İçel Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi Matematik Öğremenliği Bölümü’nden mezun oldu. İlk öğretmenlik tecrübesini, üniversitede okurken Eğitim Gönüllüleri Vakfı İstanbul ve Mersin Şubelerinde sayısal beceri ve satranç eğitimi vererek yaşadı. 2000 yılından itibaren matematik öğretmeni olarak çalışmaktadır.

2005 yılında “Oyun ve Matematik”, 2007 yılında “Davinci ve Cezeri Bilimde Medeniyetler Buluşması”, 2009 yılında “Öğretmen Merkezli Eğitime Karşı Akran Öğretmenler”, 2010 yılında ise “9. Sınıf Öğrencileri için Oryantasyon” projelerini yürüttü. Projeleri aracılığıyla, ulusal ve yerel düzeyde çeşitli konferans ve çalıştaylarda sunumlar, atölyeler gerçekleştirdi. 2005 yılında yapmış olduğu “Oyun ve Matematik” çalışması 2018 yılında Eğitim Reformu Girişimi tarafından “Zamansız İyi Örnekler” olarak seçilen 6 sunumdan biri olmuş ve 15. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda paylaşılmıştır. Yaratıcı drama eğitimi almış olan Tol için canlandırma, dramatizasyon ve oyun eğitimin olmazsa olmazları arasındadır. Halen Adana Seyhan Gülbahçesi Kız Anadolu Lisesi’nde çalışmakta ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Öğretmenlerimizle 2023 Projesi”nde eğitici olarak görev almaktadır. 

2018 yazında Öğretmen Ağı ile tanışan ve öğretmenlik anlayışını “yeni şeyler öğrenmekten ve bunları paylaşmaktan keyif alıyorum” diye özetleyen Tol, Adana’da Öğretmen Ağı’nın bir parçası olarak öğrenmeye ve paylaşmaya devam etmektedir.

 

Gözde Uysal Hakkında

Uysal, 2006'da Marmara üniversitesi ilköğretim matematik bölümünden mezun olduğundan beri matematik öğretmenliği yapıyor. EKİP matematik okulunda ders içeriği geliştiriyor. TEGV'de gönüllük, İşitme Engelliler okulunda fen ve matematik derslerinin yanı sıra bu öğrencilere İSEM'de ÖMSS kursu verdi. MEB hizmetiçi eğitimlerinde eğitmen olarak yer aldı. Öğretmen Ağı’na başlangıç grubuyla katılıp, Ağ’da faaliyetlerini Mersin Değişim Elçisi olarak sürdürüyor. EPÖ yüksek lisans tez aşamasında.

 

When
2020-06-09 17:00 through 18:30
╲╱