GERİ

ESNEK VE ÇOCUKSU OKUL MEKANLARI TASARLAMA

Haziran 5, 2020

 

Okulun fiziksel mekanları ve düzenlenmesi,  nitelikli eğitim için en önemli etkenlerden biri. Elimizdeki imkanlarla pek çok düzenlemeyi yeniden tasarlamak mümkün. Peki, öğretmenler olarak esnek ve çocuksu mekanları nasıl tasarlayabiliriz?

“Esnek ve Çocuksu Okul Mekanları Tasarlama ” buluşmasında, esnek mekanlar tasarlamayı, mekan değişikliğinin öğrenme üzerine etkisini, alternatifleri ve sınıf ortamına taşınmasına ilişkin deneyimlerimizi paylaştık. Etkinlik, 5 Haziran Cuma çevrimiçi olarak gerçekleşti. Etkinliğin yürütücülüğünü, Değişim Elçilerinden Züleyha Birinci; moderasyonunu ise Değişim Elçilerinden Berna Aslan üstlendi. 

Dijital Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini paylaştıkları etkinliklerdir.

 

Züleyha Birinci Hakkında

KTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden 1994 yılında mezun oldu. Aynı bölümde Yüksek Lisans yaptı. Kısa bir süre belediyede çalıştıktan sonra pedagojik formasyon alarak öğretmenliğe geçti. Trabzon’da 1.5 yıl köy öğretmenliği ve İstanbul’un çeşitli okullarında 18 yıl sınıf öğretmenliği yaptı. Eğitim yönetimi Yüksek lisansı yaptı. Halen İstanbul Üsküdar Deniz İş İlkokulu’nda müdür yardımcısı olarak çalışmaktadır.

Berna Aslan Hakkında

2006 yılından beri farklı kademelerde İngilizce öğretmeni olarak çalışmaktadır ve şu anda ENKA Okulları'nda görev almaktadır.Dokuz Eylül üniversitesinde aldığı lisans eğitiminin ardından 2017 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim alanında yüksek lisansını tamamladı.  2015 yılında Eğitim Teknolojileri Sertifika Programını alarak bu alanda daha da yetkinlik kazanmıştır.  Aynı zamanda Microsoft Innovative Educator Expert, Google  ve Apple Professional Learner Specialist’tir.  Eğitim teknolojileri, materyal geliştirme, oyunlaştırma, eğitsel oyun,  eleştirel ve yaratıcı düşünme,gelişim odaklı yaklaşım (growth mindset) , dönüşümlü düşünme ve problem çözme becerileri üzerine uzmanlaşma çalışmalarına devam etmektedir.

 

 

When
2020-06-05 17:00 through 18:30
╲╱