GERİ

MATEBİYAT - MATEMATİK VE ÇOCUK EDEBİYATI

Haziran 4, 2020

 

Matematik ve edebiyatın birbirinden çok farklı iki disiplin olduğunu düşünebiliriz. Fakat birbirinden beslendiği bir alan yarattığımızda öğrenme süreci çok daha kolay ve eğlenceli hale gelebiliyor. Peki, matematik öğretiminde çocuk edebiyatı neden ve nasıl kullanılır?

 “Matebiyat - Matematik ve Çocuk Edebiyatı ” buluşmasında, matematik ve edebiyatın disiplinlerarası ilişkisi ve sınıf ortamına taşınmasına ilişkin deneyimlerimizi paylaştık. Etkinlik, 4 Haziran Perşembe çevrimiçi olarak gerçekleşti. Etkinliğin yürütücülüğünü, Değişim Elçilerinden Zeynel Özbalçık; moderasyonunu ise Değişim Elçilerinden Sibel Kaya üstlendi. 

Dijital Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini paylaştıkları etkinliklerdir.


Zeynel Özbalçık Hakkında 

Tokat-Turhal Kat Köyünde Sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktadır.Tokat ilinde MEB Yenilikçilik Ödülü ve Yenilikçi Öğretmen Proje Hazırlama yarışmasında ikincilik ödülü aldı. 14.Eğitimde İyi Örnekler Konferansında Poster sunumu yaptı. Günışığı Yayınevinin düzenlediği Eğitimde Edebiyat Semineri’nde Yaratıcı Okuma uygulamaları sunumu yaptı. Öğretmen Ağı, Hayal Gücü Merkezi ve Her Çocuk Bir Tohum Projelerinde gönüllü olarak çalışmaktadır. Hayal Gücü Merkezi Blog sayfasında yazıları ,Kil-tablet ve Edebiyat Haber ve Teneffüshane dergilerinde öyküleri yayınlandı.


Sibel Kaya Hakkında

Tokat Fevzi Çakmak Ortaokulunda 1980 yılında Malatya'da doğdu..Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğini bitirdi.On beş yıldır Sosyal Bilgiler öğretmenliği yapıyor.Toplumsal Cinsiyet eşitliğini kendine kaygı edinen Sibel öğretmen bu eşitliğin öğretmenin değişiminden geçtiğine inanıyor. Öğretmen Ağı ile 2016 yılında tanışan Sibel öğretmen iki çocuk annesidir.

 

 

When
2020-06-04 18:00 through 19:30
╲╱