GERİ

UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNDE OTİZMLİ BİREYLER

Mayıs 22, 2020

 

Uzaktan eğitim süreci, eğitim sistemimizde halihazırda zorluklar yaşadığımız kapsayıcılık konusunda, yeni bir mücadele alanı yarattı. Farklı gereksinimlere sahip çocukların uzaktan eğitim sürecinden verimli şekilde faydalanmasını nasıl sağlarız? 

22 Mayıs Cuma gerçekleşen karşılaşmalar serisinin yenisi, “Uzaktan Eğitim Sürecinde Otizmli Bireyler”de, Tohum Otizm Vakfı’ndan Nergiz Koçarslan’ın konuşmacılığında, otizmli çocukların eğitimi, mevcut uzaktan eğitim süreçlerinde otizmli veya diğer gelişimsel farklılıkları olan çocuklar için MEB tarafından hazırlanan EBA içeriklerini ve “Özelim Eğitimdeyim” uygulamasını tartışmaya açtık. Normalleşme süreçlerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları da konuştuğumuz Karşılaşmalar’da, moderasyonu ise Aydın Değişim Elçisi Yavuz Aksoy üstlendi. 

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 

Nergiz Koçarslan Hakkında

1986 İstanbul doğumludur. 2008 yılında Anadolu Üniversitesi Zihin Engelliler Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Ardından Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim okulunda göreve başlamıştır ve halen çalışmalarına devam etmektedir. Marmara Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans programından 2019 yılında mezun olmuştur. Birçok kez gözlem yapma fırsatına sahip olduğu Princeton Çocuk Gelişim Enstitüsünde ileri düzey direktörlük eğitimine başlamıştır. Aynı zamanda evli ve bir çocuk annesidir.

Yavuz Aksoy Hakkında

Aydın'da MEB'e bağlı bir devlet okulunda Psikolojik Danışman olarak görevini yürütmektedir. 2019 yılında Öğretmen Ağı'na dahil olmuş ve Değişim Elçisi olarak çalışmalarını yürütmektedir.

 

When
2020-05-22 15:00 through 16:30
╲╱