GERİ

ADIM ADIM YARATICI PROBLEM ÇÖZME: 3.ADIM, SORULARDAN FİKİRLERE

Mayıs 22, 2020

Saat: 16:00-18:30

 

"Her gün karşılaştığımız problemleri yeni bir bakış açısıyla çözmek mümkün mü? 

Yaratıcı Problem Çözme (YPÇ) Programı, ortak bir probleme çözüm üretmek üzere Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinden yararlanılan ve öğretmenlerin gruplar halinde çalışarak belirlenen bir probleme yönelik çözüm ürettikleri atölye serisidir. Program aracılığıyla öğretmenler, her gün karşılaştıkları problemlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşır ve kendi problemlerine yaratıcı çözümler geliştirmek için yeni bir yöntem öğrenir. 

Yaratıcı problem çözme becerisinin yaygınlaşması ve programının çevrimiçi kanallarda da sürmesini sağlamak için, yeni ve dijital bir öğrenme deneyimi serisi tasarlandı. 22 Mayıs 2020 Cuma günü, saat 16:00 - 18:30 arasında Değişim Elçilerinden Besime Büşra Karakoyun ve Sedanur Ünlüoğlu yürütücülüğünde; Banu Yücetaş, Kubilay Özaydın, Leyla Kış ve Nebi Burak Ay rehberliğinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek olan serinin üçüncü “Öğretmenden Öğretmene” atölyesi, “Sorulardan Fikirlere” ile öğrenme merakı teması hakkında çözümler üretmeye odaklanacak. Atölye, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir ancak katılım 20 kişilik kontenjanla sınırlıdır. 


Peki, atölye serisine katılırken izlemeniz gereken adımlar nelerdir?

 

  1. “Etkinliğe başvur” butonu sayfanın altında yer alan soruları cevapladıktan sonra aktif olacaktır.
  2. Etkinliğin aktif katılım gerektirmesi ve farklı dijital araçlardan yararlanması sebebiyle katılımcıların bilgisayardan katılımı zorunludur. Telefondan katılabilecek katılımcıların başvurmaması gerekmektedir.
  3. Başvuruların sonuçları, branş ve kademe çeşitliliği ve cinsiyet dengesi göz önüne alınarak 21 Mayıs  günü e-posta yoluyla yapılacaktır. 
  4. Atölye ardından iletilen anketi dolduran katılımcılara, hem diğer “Adım Adım Yaratıcı Problem Çözme” atölyelerine katılım önceliği tanınacak hem de “Yaratıcı Problem Çözme: Tanımla, Fikir Üret, Prototiple, Test Et” kitapçığı iletilecek. 

 

Öğretmenden Öğretmene atölye, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir.

 

 

 

 

 

When
2020-05-22 16:00 through 18:30
╲╱