COVİD-19 UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ VE ÇOCUK KORUMA
Mayıs 14, 2020
Çocuk Koruma, salt hukuksal değil sosyal de bir mesele. Çocuğun üstün yararını gözetme, çocuğun haklarını koruma ve bunlara saygı gösterme gibi her birimiz için ödev olan unsurları taşır. Bu ödev, her koşulda olduğu gibi, uzaktan eğitim sürecinde de geçerliliğini koruyor. Peki uzaktan eğitim süreci çocuk koruma meselesi açısında ne gibi durumlar ve riskler taşıyor?
“Covid-19 Uzaktan Eğitim Süreci ve Çocuk Koruma” başlıklı etkinlikte, Hümanist Büro’dan Seda Akço konuşmacı oldu, Kolaylaştırıcı Ekip’ten Yakup Yıldırım moderasyonu üstlendi. Etkinlikte, öğretmenlerin bu süreçte çocuk koruma alanında ne tür sorunlarla karşılaştıkları, bu sorunlar ile nasıl baş ettikleri ve çocuk koruma alanında nasıl bir desteğe ihtiyaç duydukları konuşuldu. Bu Karşılaşmalar etkinliği, 14 Mayıs Perşembe çevrimiçi olarak gerçekleşti.
Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.
Seda Akço Hakkında:
1989 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Avukatlık stajını İstanbul Barosu’nda yaptı. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Enstitüsü’nde tamamladı. 1990 yılından itibaren İstanbul Barosu, British Council, UNICEF gibi çeşitli ulusal ve uluslararası kuruluşlarda çocuk hakları alanında çalışmalar yürüttü. 1994 yılından bu yana avukatlar, hakim ve savcılar, polis memurları gibi çeşitli meslek elemanlarına yönelik meslek içi eğitimler düzenledi. Çocuk ve insan hakları alanında yayınları vardır. 2010 yılında Bürge Akbulut ile birlikte Hümanist Büro’yu kurdu.
Yakup Yıldırım Hakkında:
İstanbul Üniversitesi’nde İşletme okudu. DEİK’te, Avrasya İş Konseyi’nde staj yaptı. 2 yıllık İnsan Kaynakları deneyiminden sonra, Öğretmen Ağı’nda çalışmaya başladı. Sivil alanda çeşitli çalışmaların içerisinde yer aldı, halen Sulukule Gönüllüleri Derneği’nin Yönetim Kurulu üyesidir. Bilgi Üniversitesi’nde İnsan Hakları Hukuku alanında yüksek lisansına devam ediyor. Seslendirme yapıyor, podcast üretiyor.