GERİ

İŞİTME ENGELLİLERDE ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ

Mayıs 15, 2020

 

“Dünya nüfusunun yüzde 5’inden fazlasını işitme engelliler oluşturuyor. Türkiye de ise bu oran % 1. Erken tanı ve erken eğitimin çok önemli olduğunu düşündüğümüzde işitme engellilerde erken çocukluk eğitimi daha büyük önem kazanıyor.” 

Belgin Sevgi İçyüz, Eskişehir Değişim Elçisi


İşitme engelli çocukların hakkı olan eğitimi alabilmesi için yeteri sayıda ve eğitimde uzman eğitimciye ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sebeple öğretmenlerin işitme engeli ve işitme engellilerde erken çocukluk eğitimi konusunda bilgi sahibi olması çok büyük önem arz ediyor. 

Karşılaşmalar serisinin yenisi, “İşitme Engellilerde Erken Çocukluk Eğitimi”nde, işitme engellilerin eğitiminde nasıl teknikler kullanılır, aile eğitimi ve önemi, 3-6 yaş okul öncesi dönemde sınıf uyarlamaları ve öğretmenlere destek olacak uygulamalar gibi başlıklara yer verildi. 15 Mayıs Cuma günü gerçekleşen ve Emel Ertürk Mustul’un konuşmacı olduğu etkinlikte moderasyonu, Eskişehir Değişim Elçisi Belgin Sevgi İçyüz üstlendi. 

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 

Emel Ertürk Mustul Hakkında

Anadolu Üniversitesi, Özel Eğitim Bölümü, İşitme Engelliler Öğretmenliği Lisans Programı’ndan 2011 yılında mezun olmuştur. Gaziantep ilinde Özel İlk Gizem Rehabilitasyon Merkezi’nde 1.5 yıl öğretmen olarak görev yapmıştır. 2013 yılında Gaziantep Üniversitesi, Özel Eğitim Bölümü, İşitme Engellilerin Eğitimi Programı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Anadolu Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, İşitme Engelliler Öğretmenliği Bölümü’nde 2015 yılında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Aynı bölümde araştırma görevlisi olarak görevine ve doktora eğitimine devam etmektedir. İşitme kayıplı çocuklarla ve aileleriyle çalışan öğretmenlerin hizmet içi eğitimi üzerinde doktora tez araştırmasına devam etmektedir. İşitme kayıplı çocukların eğitimi, işitme kayıplı çocuklarda aile eğitimi uygulamaları ve erken çocukluk eğitimi konuları ilgi alanlarını oluşturmaktadır.

Belgin Sevgi İçyüz Hakkında

2012 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2019 yılında da Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Yüksek Lisanstan mezun oldu. Bu süreçte alanıyla ilgili çok sayıda kongre, seminer, sempozyum ve hizmet içi eğitimler aldı.Uluslararası bir özel eğitim kongresinde sözlü bildirisi ve Prof Dr. Hakan SARI ile beraber bir Özel Eğitim Bibliyografyası kitabında yazarlığı bulunmaktadır.Özel gereksinimli çocuklarda cinsel eğitim ve mahremiyet eğitimi, özel eğitimde drama ve davranış değiştirme ve işitme engellilerin eğitimi gibi çalışmalar yapıyor. Öğretmen Ağı Değişim Elçisi. 

 

 

When
2020-05-15 16:30 through 18:00
╲╱