GERİ

ZAMANI ÖLÇEBİLİR MİSİN?

Mayıs 07, 2020

 

Eleştirel Düşünme ve Düşünme Becerileri süreçleri günümüzde çokça tartışılan, çokça çalışılan konular. Eğitim alanında da her geçen gün önemi artan bu iki yaklaşım, bizlere yeni yaklaşım ve yöntemler sunma konusunda iki dayanak niteliğinde. Bu iki yaklaşım kendi alanımızdan çıkıp, başka alan ve süreçleri de konuyu dahil edebilmeyi mümkün kılıyor. Peki “Disiplinlerarası bir ders hazırlamak için hangi adımları izleyebiliriz?”

“Zamanı Ölçebilir Misin?” buluşmasında, eleştirel düşünme yöntemi konuşulup, bunun ders planlama-tasarlama süreçlerine nasıl katkı sunabileceği üzerinde duruldu. Disiplinlerarası bir ders hazırlamanın adımlarının tartışıldığı “Zamanı Ölçebilir Misin?” 7 Mayıs Perşembe çevrimiçi gerçekleşti. Etkinliğin moderasyonunu ise Değişim Elçileri Sevilay Eş Şengül ve Şirin Piya Giyik üstlendi.

Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini paylaştıkları etkinliklerdir. Etkinlikler Türkiye’nin her yerinden katılıma açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjan ile kısıtlıdır.

 

Sevilay Eş Şengül Hakkında

1984 İzmir doğumlu olan Sevilay Eş Şengül, ilk ve orta öğrenimini İzmir’de ve lise öğrenimini yine İzmir’deki Menemen Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2006 yılında Buca Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldu ve. 2007 yılında Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine Türkçe öğretmeni olarak atandı. Şengül, şu an İstanbul Beykoz Paşabahçe Ortaokulu’nda Türkçe Öğretmeni olarak çalışmaktadır.

Kendisini pek çok farklı alanda geliştirmek için eğitimler alan ve sertifika programlarına katılan Şengül, 2009 yılında BUFSAD bünyesinde Temel Fotoğrafçılık eğitimi aldı. 2010 yılı itibariyle İFSAK bünyesinde pek çok fotoğraf atölyesi ve projesinde yer aldı. 2012-2014 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümünü tamamladı. 2012-2015 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi SEÇBİR bünyesinde Ayrımcılık ve Engelli Ayrımcılığı gibi başlıklarda çalışmalar yürüttü. 2010 yılında İstanbul Çağdaş Drama Merkezi’nde birçok atölyede gönüllü çalışmalarda bulundu ve aynı derneğin bünyesinde başladığı drama liderliği sertifika programının henüz proje aşamasında. 

Öğrencileri ile uzun yıllar drama alanında çalışmalar yürüten ve fotoğrafçılık-animasyon film projesi gerçekleştiren Şengül, 2017 yılında Öğretmen Ağı’nın Düşünme Becerileri – Pedagojik Uygulama Becerileri Programı’nı tamamladı.

 

Şirin Piya Giyik Hakkında 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği mezunudur. Buna ek olarak iç mimarlık eğitimi  almıştır ve amatör olarak terzilikle ilgilenmektedir. Farklı disiplinlerle ilişkilenmeyi önemli bulmaktadır. Bilgi Üniversitesi SEÇBİR'deki ayrımcılık programının, mesleki hayatında dönüşüm yarattığını ifade etmiştir. Şu anda Öğretmen Ağı’ndaki çalışmalarına devam etmektedir.

 

When
2020-05-07 16:00 through 17:30
╲╱