ÇOCUK PERSPEKTİFİNDE KORONA GÜNLERİ VE SONRASI
Nisan 29, 2020
“Uzaktan eğitim sürecinde tüm öğretmenler öğrencilerine dersleri nasıl anlatırım derdine düşmüşken peki ya öğrencilerin “iyi olma”halleri ne olacak dedik. Onlara nasıl destek olabiliriz diye düşünürken, psikolojik danışman olan Değişim Elçisi arkadaşımız Muhammet bize bu konuda kaynak oldu ve onunla birlikte konu üzerinde yoğunlaşmaya başladık.”
“Çocuk Perspektifinde Korona Günleri ve Sonrası” başlıklı etkinlikte, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi ve psikolojik danışman Muhammet Ali Mert konuşmacı ve Semra İnan moderatör olarak yer aldı. Pandemi sürecinde çocuklarla diyalog kurmak, çocuğun iyi hali odağında yapılabilecek çalışmalar gibi konulara dair paylaşım yapıldı ve içinden geçtiğimiz sürecin ardından çocuklar ile öğretmenler arası yaşanabilecek sorun noktalarının tartışaldığı bu Dijital Karşılaşmalar etkinliği, 29 Nisan Çarşamba çevrimiçi olarak gerçekleşti.
Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.
Muhammet Ali Mert Hakkında:
Muhammet Ali Mert, 1995 yılında İstanbul’da doğdu. 2017 yılında Pamukkale Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’ndan onur derecesiyle mezun oldu. Lisans mezuniyetinden sonra Özel PEV Okullarında Okul Psikolojik Danışmanı olarak çalışmaya başladı. 2018 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başladı. Lisans yıllarından itibaren birçok kurum ve kuruluşta gönüllü faaliyetler yürüttü ve liderlik etti. Kriz, ölüm, yas ve travma gibi konularda eğitimler aldı. Aynı zamanda AÇEV Baba Destek Programı Eğitimcisi ve Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir. Halen Özel PEV Okullarında Okul Psikolojik Danışmanı olarak görev yapmaktadır.
Semra İnan Hakkında:
Semra İnan, 12. İÖK’te Çocuk Hakları ile ilgili bir bildiri ile katıldı. 16. İÖK’te Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak bulundu. Son dönemde mesleği ile ilgili Yaratıcı Problem Çözme, Robotik Kodlama ve Siyaset Okuryazarlık eğitimleri aldı. Ayrıca Düşünme Becerileri metodolojisi ile öğrenme üzerine çalışmaları devam etmektedir.Akademik başarının yanında; çocukların birey olarak değerli hissettirilmesinin sağlıklı toplumun gereği olduğuna inanıyor. İnan, şu an Denizli’de bir devlet okulunda sınıf öğretmenliği yapıyor.