GERİ

SORU MERAK KÜTÜPHANESİ ATÖLYESİ

Nisan 21, 2020

 

İnsanlığın gelişmesinde ve ilerlemesinde kuşkusuz başı çeken dürtü meraktır. Sorular ise meraklarımızı ifade etmenin yoludur. Merak etmenin ve soru sormanın gücünü sınıflarınıza taşımaya hazır mısınız? 

Dijital Öğretmenden Öğretmene atölyelerinin yenisi, Soru Merak Kütüphanesi çevrimiçi atölyesinde çocukların soruları ve merakları ile onların ilgi ve öğrenme ihtiyaçları ile soru ve meraklarını haritalandırma çalışmaları ve çocukların soru ve meraklarını kategorilendirme üzerine odaklandık. Atölye, 21 Nisan Salı günü, Hayal Gücü Merkezi işbirliği ile, Uğur Ali Yıldırım’ın yürütücülüğünde ve Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekip’ten Irmak Akıncı Canbaz’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. 

Dijital Öğretmenden Öğretmene, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları çevrimiçi atölyelerdir.

 

 

Uğur Ali Yıldırım Hakkında

Uğur Ali Yıldırım 1989 yılı Adana doğumludur. 2011 yılında Van'a okul öncesi öğretmeni olarak atanan Yıldırım, 2014 yılında Emre Alettin Keskin ile özgün bir öğrenme yöntemi üzerine çalışmaya başladı. 2015 yılında Eğitimde Diğerleri adlı eğitimci topluluğunun kurucuları arasında yer alan Yıldırım, 2016 yılında da Hayal Gücü Merkezi'nin iki kurucusundan biri oldu. Halen Adana'da okul öncesi öğretmeni olarak görev yapmakta ve Hayal Gücü Merkezi'nde özgün eğitimler tasarlayıp yürütmektedir.

Irmak Akıncı Canbaz Hakkında

Irmak, Ankara’da doğdu. 12 yaşındayken taşındığı İzmir’de Gazetecilik eğitimi aldıktan sonra, 2013 yılında İstanbul’a mesleğini yapmaya geldi. Dergicilik ve halkla ilişkiler gibi pek çok sektörde çalıştıktan sonra, Bilgi Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans eğitimi almaya ve sivil toplumla ilgili çalışmaya karar verdi. Bu sırada Öğretmen Ağı ve ERG ile yolları kesişti ve Nisan 2019’da Ağ Etkileşim Sorumlusu olarak ekibe katıldı.

Irmak bol bol yabancı dizi ve film seyreder, amatör ve yarı-profesyonel tiyatroları takip eder ve fırsat bulduğu her an kendini İstanbul dışına atmak ister. Hayvanları çok sever, kedisini anlatmaya bayılır.

 

 

When
2020-04-21 18:00 through 20:30
╲╱