GERİ

YEDİDEN YETMİŞE TİYATRO

Nisan 17, 2020

 

“Ülkemizde üzerinde az konuşulan bir konu olan yaş ayrımcılığı konusunda, eğitim ortamlarında yaratacağımız farkındalık ile sosyal politikalara etki gücümüzü artırabiliriz. Öğretmenler olarak, bu alandaki ihtiyaçlara çözüm önerileri geliştirme ve yaşlılar ile çocukların birbirlerinin deneyimlerinden faydalanabilecekleri ortamlarda buluşturma konusunda bir tartışma alanı ihtiyacı görüyoruz. Bu Dijital Karşılaşmalar’da, bu konuda kendi deneyimlerini paylaşmak ve meslektaşlarımızın görüşlerini alarak bu alandaki çalışmaları daha da derinleştirme amacındayız.”

“Yediden Yetmişe Tiyatro” başlıklı buluşma, Değişim Elçisi Nuray Ardıç’ın konuşmacılığı ve Değişim Elçisi Sevilay Eş Şengül’ün moderatörlüğünde gerçekleşti. Yaşçılık, yaş ayrımcılığı gibi kavramların tartışmaya açıldığı ve Yaşlılarla Sosyal Hizmetler Alanında Kuşaklar Arası Okul Temelli Çalışma örneklerinin paylaşıldığı Dijital Karşılaşmalar, 17 Nisan Cuma çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 

Nuray Ardıç Hakkında

1975’te Ankara’da oğan Ardıç, Pamukkale Üniversitesi Anaokulu Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. MEB okullarında çeşitli illerde görev yaptı. 2018 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Ön Lisans bölümünden mezun oldu. Çağdaş Drama Derneği'nde yaratıcı drama; Medeniyet Üniversitesi’nde Çocuklarla Felsefe Kolaylaştırıcı Eğitimi, Uygulamalı Tiyatro Eğitimi, Türk Hava Kurumu Model Uçak Eğitmenliği, İzci Liderliği Eğitimi Robotik Kodlama Eğitimi, Ardino Eğitimi ve Stem eğitimlerine katıldı. İstanbul Öğretmen Akademilerinde Erken Çocukluk Dönemi Akademi koordinatörü olarak çalışmalarını sürdürmektedir


Sevilay Eş Şengül Hakkında

2006'da Buca Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği'nden mezun oldu.Şu an Beykoz Paşabahçe Ortaokulu'nda Türkçe Öğretmenliği yapıyor. Fotoğrafçılık, yaratıcı drama başta olmak üzere farklı alanlarda eğitimler aldı.2012-2015 yıllarında SEÇBİR'in "Ayrımcılık", "Engelli Ayrımcılığı" başlıklı programlarında yer aldı.2017'den beri Öğretmen Ağı'nda öğreniyor, besleniyor, üretiyor. Fotoğraf, resim, dikiş, tasarım,  bitki yetiştiriciliği en keyifli uğraşları; yeni yerler keşfetmek, okumak, öğrenmek en büyük tutkuları arasında.

 

When
2020-04-17 16:00 through 17:00
╲╱