GERİ

ÖZ BAKIM BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEK

Nisan 10, 2020

 

Öz bakım, fizyolojik, psikolojik ve zihinsel olarak sağlığımıza dikkat etmek amaçlı farkında olarak yaptığımız aktiviteler bütünüdür. Peki, bu aktiviteler için  vakit yaratmaya nereden, niçin başlayacak ve nasıl yapacağız? 

Karşılaşmalar serisinin yenisi, “Öz Bakım Becerilerini Geliştirmek” başlıklı Dijital Karşılaşmalar buluşması, İnanç Sümbüloğlu’nun konuşmacılığında ve Değişim Elçilerinden Ezgi Temiz Çeliker’in moderatörlüğünde, 10 Nisan Cuma çevrimiçi (webinar) olarak gerçekleşti.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 

İnanç Sümbüloğlu Hakkında

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Psikoloji bölümünde, yüksek lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı’nda tamamladı. Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü’nden “Psikodrama Terapisti” ünvanını aldı ve aynı enstitüde eğitici eğitmeni oldu. Marmara Üniversitesi Tıp Eğitimi Doktora programına devam etmektedir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde  Dans Terapisi eğitimi almaktadır.‘Herkes için her yerde ruh sağlığı’ ana fikri ile bireyin ve toplumun iyilik halinin geliştirilmesine ilişkin toplumsal ve kurumsal dönüşüm projelerinde çalışmaktadır. 2012’den bu yana farklı kurumlara çalışanların psikolojik iyilik halinin geliştirilmesine ilişkin danışmanlık vermektedir. İstanbul Tıp Fakültesi’nde misafir öğretim üyesi olarak Toplum Ruh Sağlığı dersleri vermektedir. Grup terapileri, forum tiyatro, psikanaliz, psikodrama ve dans terapi yöntemlerini kullanarak grup dinamiklerinin yönetimi, ayrımcılık, toplumsal cinsiyet ve sağlığın geliştirilmesine ilişkin projelerde çalışmaktadır.

Ezgi Temiz Çeliker Hakkında

Özel bir okulda Fen Bilimleri öğretmeni olarak görev yapan Ezgi Temiz Çeliker, üniversite dönemi boyunca çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük, eğitim sorumluluğu ve eğitmenlik yaptı. Ayrımcılık, insan hakları ve toplumsal cinsiyet konularında akran eğitimi içerikleri üretti ve yaygınlaştırdı. Her çocuğun farklı olduğuna ve farklılaştırılmış eğitim uygulamalarının önemine inanan Ezgi Öğretmen, yüksek lisans eğitimine Eğitsel Tasarım ve Değerlendirme alanında devam ediyor. Ders içeriklerini UbD ve argümantasyon tabanlı bilim öğrenme yaklaşımıyla tasarlıyor. Düşünme becerilerinin geliştirilmesine yönelik eğitimler alıyor ve uygulamalar yapıyor.

 

 

 

 

When
2020-04-10 16:00 through 17:30
╲╱