GERİ

YAZIYLA DÖNÜŞÜM

Nisan 3, 2020

 

Yazı, kullanılmaya başlandığı ilk günlerden itibaren, insanlık için hikayelere açılan bir kapı olmuştur. Kişinin kendi hikayesini anlatabileceği, onunla yüzleşebileceği bir ayna görevi görmüştür. İçinden geçtiğimiz bugünlerde ise yazı, heybemizdeki hikayeler ile yüzleşebilmek için bir araç olarak kullanılabilir. 

“Yazıyla Dönüşüm” başlıklı Dijital Karşılaşmalar etkinlikte, içinden geçtiğimiz süreçte, duygularımızı anlamaya, kendimiz ile yüzleşmeye çalıştık ve yazının etkilerine ve yazım tekniklerine doğru bir hikayeye başlayarak bazı yazım çalışmaları yaptık. Yazar ve çevirmen Alkım Doğan’ın konuşmacı ve Değişim Elçilerinden Gözde Uysal’ın moderatör olduğu Karşılaşmalar etkinliği, 3 Nisan'da çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.



Alkım Doğan Hakkında

2015’ten bu yana Atlas dergisinde seyahat yazıları yazmaktadır. Lisans eğitimini ODTÜ Mimarlık’ta, yüksek lisans eğitimini İTÜ’de Mimarlık Tarihi’nde tamamlamıştır. Kanada’da beş yıllık mimarlık deneyiminden sonra kitap çevirmenliği yapmaya ve Haritada Bir Nokta ve Nezleli Karga isimli bloglarda yazmaya başlamıştır. Bloglarla ilgili altı bölümlük Eksik Parça TRT belgeselinin metin yazarlığını yapmış ve konuk olarak belgeselde yer almıştır.

Gözde Uysal Hakkında

Uysal, 2006'da Marmara üniversitesi ilköğretim matematik bölümünden mezun olduğundan beri matematik öğretmenliği yapıyor. EKİP matematik okulunda ders içeriği geliştiriyor. TEGV'de gönüllük, İşitme Engelliler okulunda fen ve matematik derslerinin yanı sıra bu öğrencilere İSEM'de ÖMSS kursu verdi. MEB hizmetiçi eğitimlerinde eğitmen olarak yer aldı. Öğretmen Ağı’na başlangıç grubuyla katılıp, Ağ’da faaliyetlerini Mersin Değişim Elçisi olarak sürdürüyor. EPÖ yüksek lisans tez aşamasında.

 

 

 

 

 

 

 

When
2020-04-03 20:00 through 22:30
╲╱