GERİ

PANDEMİ GÜNLERİNDE ÖĞRETMEN OLMAK

Nisan 2, 2020

 

Koronavirüsün yayılmasına karşı alınan önlemler kapsamında birçok ülkede okullar tamamen tatil edildi veya uzaktan eğitime geçildi. Uzaktan eğitim sürecinde, eğitim ekosistemindeki en önemli paydaşlardan biri olan öğretmenlerin yeni değişikliklerin getirdiklerini tartışabilecekleri, bir araya gelip paylaşım yapabilecekleri alanları yaratmak önemli.

“Pandemi Günlerinde Öğretmen Olmak” başlıklı Dijital Karşılaşmalar etkinlikte içinden geçtiğimiz süreci doğru anlamayı, fiziksel ve ruhsal sağlığı korumayı, uzaktan eğitimin getirdiklerini ve uzaktan eğitim sürecinde sosyal duygusal öğrenmeyi harekete geçirebilmenin yollarını tartıştık. 

Psikolojik Danışman Yelda Arslan’ın konuşmacı ve Değişim Elçilerinden Bilge Buhan Musa’nın moderatör olduğu Karşılaşmalar etkinliği, 2 Nisan'da çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 

Yelda Arslan Hakkında

18 Mayıs 1977’de İstanbul’da doğdu. 1998 yılında, İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından 2,5 yıl Londra’da yaşadı. 2004 - 2008 yılları arasında İstanbul Psikodrama Enstitüsü’nden Temel Psikodrama Eğitimi, 2012 - 2013 yılları arasında Reyhana Seedat’ın verdiği 5 Modülden oluşan Oyun Terapisi (Danışan

Odaklı Oyun Terapisi, Filial Terapi, Gelişimsel Dokunma Terapisi, Dışavurumcu Oyun Terapisi,

Travmatize Çocuklarla Oyun Terapisi, Kısa Süreli Oyun Terapisi, DEHB ve Öfke Kontrolünde Zorlanan Çocuklarla Oyun Terapisi), 2014 yılında ShulamitNiv ve YehudaShacham’dan Terapötik Kartlar, 2017 yılında, İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nden, CAS (CognitiveAssesmentSystem) Eğitimi’ni (14. Grup) ve PASS Bilişsel Müdahale Programı’nı tamamladı. 2002 yılından beri özel okullarda psikolojik danışmanlık yapmaktadır. Ayrıca kurucu ortaklarından olduğu www.AiledenOkula.com web sayfasında mesleki bilgisini annelik deneyimiyle harmanlayıp kaleme almakta, Aileden Okula Akademi çatısı altında hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik grup çalışmaları yürütmekte, konferanslar vermekte ve online danışmanlık yapmaktadır.

 

Bilge Buhan Musa Hakkında

Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Anaokulu Öğretmenliği bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim bölümünde Yüksek Lisans

eğitimini “Okul Öncesi Öğretmenlerinde Çevre Bilinci” teziyle tamamladı. Harvard Üniversitesi Project Zero (Sanat Yoluyla Eleştirel Düşünme ) 2010, Harvard Graduate School Farklılaştırılmış Eğitim 2010, Harvard Graduate School Çoklu Zeka Eğitimi Ve Uygulamaları 2006 eğitim programlarına katıldı. 4-6 yaş çocuklar için bilişsel eğitim kitapları ve öykü kitapları yazdı. Okul Öncesi öğretmenlere ve ailelere yönelik olan www.ailedenokula.com internet sitesinin kuruculuğuna ve yayın akışını hazırlamaya devam etmektedir. Halen Koç Özel İlkokulu’nda Okul Öncesi Öğretmenliği yapmaya devam etmektedir.

 

 

 

 

When
2020-04-02 16:00 through 17:30
╲╱