GERİ

DUYGUSAL İLK YARDIM

Mart 22, 2020

 

Duygusal ilk yardım, kişinin zor bir hayat deneyimi yaşadığında kendine uygulayabileceği bir beceri setidir. Temel unsurları kendine iyi bakmak, mindfulness ve empati. 

Karşılaşmalar serisinin yenisi, “Duygusal İlk Yardım” başlıklı Dijital Karşılaşmalar etkinliğinde duygusal ilk yardımın temel kavramlarının üzerinden geçerek; kaygı, düşünce sarmallarında kaybolma gibi spesifik durumlarda neler yapabileceği hakkında konuşarak kendimize ve çevremizdekilere nasıl destek olabileceğimizi tartıştık. Klinik psikolog, dışavurumcu sanat terapisti ve öğretim görevlisi Suzi Amado’nun konuşmacı ve Değişim Elçilerinden Zeynep Özge Ünal’ın moderatör olduğı Karşılaşmalar etkinliği, 22 Mart Pazar günü 16:00 - 17:30 saatleri arasında çevrimiçi (webinar) olarak gerçekleşti. 

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 

Suzi Amado Hakkında

Klinik psikolog, dışavurumcu sanat terapisti ve öğretim görevlisi Suzi Amado, Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu. Amado Master derecesini Ortadoğu Teknik Üniversitesi Klinik Psikoloji Bölümü’nden aldıktan sonra bir süre İstanbul’da çeşitli kurumlarda çalıştı. 2009 yılında Dışavurumcu Sanat Terapisi eğitimi için California Institute of Integral Studies’e gitti. Programın son yılında kanser, karaciğer nakli ve yoğun bakım hastalarıyla çalıştı. Birey odaklı terapi, yönlendirilmiş imgeleme ve dışavurumcu sanat terapisi alanlarına yoğunlaştı. Programı bitirdikten sonra İstanbul’a döndü ve 2013’ten bu yana burada mesleğini bağımsız olarak sürdürüyor, sanat terapisi, dugusal ilk yardım ve mindfulness çalıştayları ve eğitimleri düzenliyor ve terapi alanında gerek lisans gerek yüksek lisans öğrencilerine mentorluk yapıyor. Mef ve Yeditepe Üniversitelerinde yarı zamanlı öğretim görevlisi. Empati, dışavurumcu sanat ve farkındalığın iyileştirici gücüne inanıyor.

Zeynep Özge Ünal Hakkında

2015 yılından beri özel okulların çeşitli kademelerinde “Okul Psikolojik Danışmanı” nâm-ı diğer “Mutluluk Öğretmeni” olarak görev almaktadır. Eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi “Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik” yüksek lisans programında devam etmektedir. Değişimin en önemli adımlarından birinin gelişim olduğu inancıyla, 2018 yılında Yaratıcı Problem Çözme sürecinde Öğretmen Ağı ile tanışmıştır. Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden biridir.

 

 

 

When
2020-03-22 16:00 through 17:30
╲╱