GERİ

ÇOCUKLARDA MAHREMİYET EĞİTİMİ

Mart 26, 2020

 

Çocuğun cinsiyet ile ilgili konularda bilgi edinmeye ihtiyaç duyması, cinsellik bağlamındaki konuları merak etmesi, merakını gidermek için de soru sorması oldukça doğaldır. Bu sorularla en çok karşılaşacak olan ebeveynler ve öğretmenler bilinçlendiğinde çocuklara doğru rehberlik yapabilirler. 

Karşılaşmalar serisinin yenisi, “Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi” başlıklı Dijital Karşılaşmalar etkinliği, Değişim Elçilerinden Belgin Sevgi İçyüz konuşmacılığında ve Değişim Elçilerinden Ramazan Özkan’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. 

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 

Belgin Sevgi İçyüz Hakkında

Eskişehir- Odunpazarı Mehmet Ali Yasin İlkokulu’nda Özel Eğitim Öğretmeni olarak 8 yıldır çalışmaktadır. 2012 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü’nden, 2019 yılında da Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Yüksek Lisans programından mezun oldu. Bu süreçte alanıyla ilgili çok sayıda kongre, seminer, sempozyum ve hizmet içi eğitimler aldı. Uluslararası bir özel eğitim kongresinde sözlü bildirisi ve Prof Dr. Hakan Sarı ile beraber yazarlığını yaptığı bir Özel Eğitim Bibliyografyası kitabı bulunmaktadır. Özel gereksinimli çocuklarda cinsel eğitim ve mahremiyet eğitimi, özel eğitimde drama ve davranış değiştirme konularında aile ve öğretmen eğitimi çalışmaları yapıyor. Ayrıca Etiwinning projelerinde kuruculuk ve ortaklıklar yürüterek çocuklarla, öğretmenlerle ve ailelerle farklı alanlarda çalışmalar yürütüyor.

 

Ramazan Özkan Hakkında

1985 Kırşehir doğumlu. Mesleğinde 11’inci yılını dolduran Özkan, şu an Eskişehir'de bir ilkokulda Psikolojik Danışman olarak görev yapmakta. Oyun Terapi, Orff Schulwerk Pedagojisi ve Öğrenme Stilleri konularına ilgi duyuyor ve bu konularda çocuklarla çalışıyor. Müziğin, dramanın ve oyunun eğitimin olmazsa olmazı olduğu düşünen Özkan, bu konularda öğretmenlerin uygulayabilecekleri ders içerikleri geliştirmeye çalışıyor.

 

 

 

When
2020-03-26 19:00 through 20:30
╲╱