GERİ

ÖĞRETMENLER İÇİN BİLİNÇLİ FARKINDALIK YAKLAŞIMI

Şubat 3, 2020

Öğretmenlerin hem mesleki hem de kişisel hayaylarında 'Bilinçli Farkındalık (Mindfulness)' yaklaşımını kullanacaklarını ve öğrenme ortamına taşıyabileceklerini Karşılaşmalar etkinliğinden keşfettik. Konuşmacı Gizem Çeviker'e, Değişim Elçisi ve moderatör Yasemin Gültekin'e, etkinliğe ev sahipliği yapan Eskişehir Gelişim Vakfı'na ve katılan herkese teşekkürler ? #DeğişimÖğretmenle #Karşılaşmalar

 

Gizem Çeviker Hakkında

Eskişehir doğumlu olan Gizem Çeviker; ilk, orta ve lise öğrenimini yine aynı şehirde tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden şeref öğrencisi olarak lisans derecesini aldı. İki uzmanlık alanı bulunan Çeviker; ilk uzmanlık derecesini Gelişim Psikolojisi alt alanında Çocuk ve Ergen yönelimiyle, ikinci uzmanlık derecesini Klinik Psikoloji alt alanında yetişkin yönelimiyle tamamladı. Bu zamana kadar Harvard Üniversitesi, Amsterdam Üniversitesi, Ruhr Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde akademisyen ve araştırmacı psikolog olarak çalıştı. Ergen, yetişkin ve ebeveynlerle Şema Terapi ve Mindfulness temelli; çocuklarla Deneyimsel Oyun Terapisi temelli yaklaşımıyla bireysel psikoterapist olarak çalışma hayatına devam etmekte, Doktora kapsamındaki akademik çalışmalarını da ODTÜ Psikoloji Bölümü’nde yürütmektedir. Aynı zamanda Doç. Dr. Zümra Atalay’ın kurucusu olduğu Mindfulness Institute (MI) tarafından organize edilen Mindfulness Temelli Stres Azaltma (MBSR) Programı Eğitici Eğitmenliğini (2019-2020) tamamlamıştır ve MBSR programları açmaktadır. Akademi ve akademi dışında birçok oluşumda kendi eğitim çerçevesinde harmanladığı eğitim ve seminerler vermeye, aynı zamanda Sakarya Gazetesinde haftalık köşe yazılarına devam etmektedir.

Yasemin Gültekin Hakkında

Yasemin Gültekin 2008 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. yüksek lisansına da Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünde devam etti. Dumlupınar Üniversitesi’nde tamamladığı Pedagojik Formasyon eğitiminden sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın Rehberlik Kursuna katılarak çeşitli özel kurumlarda Rehber Öğretmen olarak çalışmaya başlamıştır. 13 senedir çeşitli özel kurumlarda PDR Uzmanı olarak görev yapan Gültekin, Çocuklar ve Şiddetsiz İletişim ve Çocuklar için Felsefe konuları ile yakından ilgilenmektedir.

 

When
2020-02-03 19:30 through 21:00
Location
Eskişehir Gelişim Vakfı
Vişnelik / Çağdaş Sokak
Odunpazarı / Eskişehir, 26020
╲╱