GERİ

YARATICI PROBLEM ÇÖZME PROGRAMI, BOLU

Öğretmen Ağı’nın #YaratıcıProblemÇözme Programı, Bolu Bağışçılar Vakfı işbirliğinde 31 Ocak 2020'de başladı. Öğretmenlerin her gün karşılaştıkları problemlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşmalarını ve kendi problemlerine yaratıcı çözümler geliştirmelerini sağlayan Program, "Öğrencilerin hayatında akran zorbalığının önüne nasıl geçebiliriz?" sorusuna yanıt arıyor. Programa katılan öğretmenler, dünyanın en etkili problem çözme yöntemlerinden biri olarak kabul edilen Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisini, Değişim Elçileri Büşra Gürtürk ve Belgin Gökçen yürütücülüğünde öğrenecek. Program'a değerli desteklerinden ötürü Bolu Bağışçılar Vakfı'na, Değişim Elçileri ve deneyimli öğretmenler Besime Büşra Karakoy, Bilge Buhan Musa, Emine Börühan, Narod Sahakoğlu ve Songül Kalaycı'ya, yürütücüler Büşra Gürtürk ve Belgin Gökçen'e ve Program'ın ilk buluşmasına katılarak yaratıcı problem çözme yolculuğuna katılan herkese teşekkürler.

 

Yürütücü Öğretmenler:

 

Belgin Gökçen:

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan 1995 yılında mezun oldu. İlk görev yeri olan İstanbul’da devlet lisesinde dört yıl çalıştıktan sonra, Koç Okulu’nda göreve başladı. Gökçen, yirmi yıl Beden Eğitimi öğretmenliği yaptı. Ahmet Yesevi Üniversitesi ‘Eğitim Yönetimi ve Planlaması’ yüksek lisans programını tamamladı. Bitirme projesini, ‘Geleneksel Çocuk Oyunları ve Teknolojik Oyunlar’ konusunda yaptı. Çocukluğunu özgürce oyun oynayarak geçiren Gökçen’in hayali, günümüz çocuklarının okul ve dersler dahil bol bol oyun oynayacağı ortamlar yaratmak adına yetişkinlerde farkındalık yaratmak. Bu anlamda, farklı disiplinlerde kullanılabilecek oyunlar tasarlıyor. Disiplinler arası geçiş ve farklılaştırılmış eğitim uygulamalarını da derslerinde sık sık kullanmaya özen gösteriyor. Deneyimlerini ATC (Sonbahar Öğretmen Sempozyumu) ve Öğretmen Ağı gibi platformlarda paylaşan Belgin Gökçen, en büyük hayali ‘Oyun Oynayan Okul Projesi ’ ve ‘Oyun Sokağı Projesi’ni hayata geçirerek; çözüm üreten, strateji geliştiren, işbirliği yapan, paylaşmayı bilen, bedenen ve ruhen sağlıklı, mutlu çocuklar yetişmesine katkıda bulunmak.

 

Büşra Gürtürk:

2014 yılında Marmara Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümüne başladı. Bölümü okurken Romanya’da AIESEC aracılığı ile gönüllü eğitmenlik yaptı. Şişli Terakki, Denizatı Okullarında gönüllü stajlarını gerçekleştirdi. İlgi alanları olan drama, yaratıcı drama, orff schulwerk eğitimleri aldı. Hisar Okulları’nda yardımcı öğretmenlik yapıyor. Son zamanlarda çalıştığı kurumun da benimsemiş olduğu UBD modeliyle ilgileniyor, bu modeli destekleyecek çalışmalar hazırlıyor.

 

Deneyimli Öğretmenler:

 

Besime Büşra Karakoy Hakkında

Ankara doğumlu olan Karakoyun, ilkokuldan liseyi bitirene kadar Mersin’de eğitim gördü. Üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nde tamamladı. Lisans eğitiminin ardından, Ankara’da farklı özel okullarda öğretmenlik yaptı. Halen, özel bir kurumda okul öncesi öğretmeni olarak çalışmaktadır. Karakoyun, öğrencilik yıllarından bu yana TEGV başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü faaliyetlerde bulunmaktadır. 

 

Bilge Buhan Musa Hakkında

Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Anaokulu Öğretmenliği bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim bölümünde Yüksek Lisans

eğitimini “Okul Öncesi Öğretmenlerinde Çevre Bilinci” teziyle tamamladı. Harvard Üniversitesi Project Zero (Sanat Yoluyla Eleştirel Düşünme ) 2010, Harvard Graduate School Farklılaştırılmış Eğitim 2010, Harvard Graduate School Çoklu Zeka Eğitimi Ve Uygulamaları 2006 eğitim programlarına katıldı. 4-6 yaş çocuklar için bilişsel eğitim kitapları ve öykü kitapları yazdı. Okul Öncesi öğretmenlere ve ailelere yönelik olan www.ailedenokula.com internet sitesinin kuruculuğuna ve yayın akışını hazırlamaya devam etmektedir. Halen Koç Özel İlkokulu’nda Okul Öncesi Öğretmenliği yapmaya devam etmektedir.

 

Emine Börühan Hakkında

1981 yılında Almanya’da doğan Emine Börühan, Başkent Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. 13 senedir de özel okullarda sınıf öğretmenliği yapıyor. Bunun yanı sıra, ders içeriklerini farklılaştırma gayesiyle yöntemler tasarlamaktadır. Öğretmen Ağı’nda geliştirilen araç ve yöntemleri uygulayan ve paylaşan Değişim Elçilerinden de biri olan Börühan, ağ gelişimini destekleyen çalışmalara katılmaktadır. 

 

Songül Kalaycı Hakkında

1988'de Düzce'de doğdu. 2006 yılında Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü'nden ve 2011 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Resim-İş Eğitimi bölümünden mezun oldu. 

When
2020-01-31 18:30 through 20:00
Location
Bolu Abant İzzet Baysal Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi
Tabaklar Mahallesi / Cumhuriyet Caddesi
No: 101
Bolu, 14100
╲╱