GERİ

ÖĞRETMENLE GELENEKTEN GELECEĞE

“Öğretmenle Gelenekten Geleceğe” başlıklı buluşmada, yok olmaya yüz tutmuş Karagöz oyununu ve gelenekler üzerinden gelecek nesillere kültür aktarmanın önemini konuştuk. Konuşmacı Aziz Saydut'a, moderatör ve Değişim Elçisi Oya Orhun'a, etkinliğe ev sahipliği yapan Van Koç İlkokulu'na ve katılan herkese teşekkürler.

 

Aziz Saydut Hakkında

1977 yılında Van’da doğdu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Teknikerliği ve Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümlerinden lisans derecelerini aldı. 1999 - 2002 yıllarında Van Devlet Tiyatrosu’nda çalışmalar yürüttü. Oyun yazarlığı ve yönetmenliği deneyimlerinden sonra 2014 Aralık’ta kendi Karagöz Yapım atölyesini kurdu.

Oya Orhun Hakkında

1975 yılında Van’da doğdu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitede Halkbilim alanında yüksek lisans yaptı. Okuldaki derslerinden, Van Devlet Tiyatrosu Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’ne uzanan serüvenden ilham alarak Karagöz atölyesini gerçekleştirme hayali kuran bir eğitim gönüllüsüdür.




 

When
2019-12-29 14:00 through 16:00
Location
Van Koç İlkokulu
Altıntepe Mahallesi / İskele Caddesi
Tuşba / Van, 65040
╲╱