GERİ

HAKLAR GÖRECELİ MİDİR?

Aralık 25, 2019

Saat: 18:30-20:00

Tüm çocukların eğitime erişim hakkının yasal güvence altında olduğu eğitim sistemimizde, engellilerin eğitime erişim hakkı konusunda pratikte neredeyiz? 

Sabancı Vakfı desteğiyle, Tohum Otizm Vakfı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi’nin (SEÇBİR) Öğretmen Ağı işbirliğiyle yürüttüğü “Eğitimde Engelli Hakları: Okulda Birlikte Hayatta Birlikte Projesi” deneyiminin paylaşılacağı Deneyim Paylaşımı buluşmasına davetlisiniz. Kapsayıcı eğitimin imkanlarının tartışmaya açılacağı buluşmanın moderatörlüğünü, Değişim Elçisi Ezgi İdemen Hazar ve Şeyma Büyükurvay üstlenecek. Deneyim Paylaşımı için, 25 Aralık Çarşamba günü, 18:30 - 20:00 saatleri arasında, Kocaeli Belediyesi Sivil Toplum Merkezi’nde buluşalım. 

Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini aynı çemberde paylaştıkları etkinliklerdir. Buluşma, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir ancak katılım kontenjanla sınırlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın! 

 

Ezgi İdemen Hazar Hakkında

1993 yılında Eskişehir’de doğdu. Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2016 yılında mezun oldu. Aynı yıl TED Eskişehir Koleji’nde sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. Kaya tırmanışı, dağcılık gibi doğa sporlarına olan ilgisi ve doğada geçirdiği zamanlar, eğitim ve doğanın bir arada olması fikrini doğurduğu için Sapanca’ya yerleşti. Şimdi orman okulu liderlik eğitimi almakta ve çocuklarla doğa çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Şeyma Büyükurvay Hakkında 

1996 yılında Kırıkkale’de doğdu. Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümünden 2018’de mezun oldu. Öğrencilik yıllarında farklı öğrenci kulüplerinde, çocuk ve engelli hakları konularında aktif sorumluluk aldı. Psikoloji alanını insan doğasını anlama, psikolojik danışmanlığı da, bu yolda çalışma olarak görmekte. Şu anda İzmit Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde psikolojik danışman olarak çalışmakta. Halen sivil toplumda olmayı sürdürmekte Eğitimde Görme Engelliler Derneği ile Türk PDR Derneği’nde rol almakta.







 

When
2019-12-25 18:30 through 20:00
Location
Kocaeli Sivil Toplum Merkezi
Karabaş / 6'ncı Cadde
No:21
İzmit / Kocaeli, 41040
╲╱