GERİ

SOSYAL MEDYA NE İŞE YARAR Kİ?

Çocukların sosyal medyanın yapısını tanıyarak, gerçek ve kurgu olanı birbirinden ayırıp, bilinçli birer medya okuryazarı olmalarını nasıl sağlarız? sorusunu, "Sosyal Medya Ne İşe Yarar Ki?" başlıklı Karşılaşmalar etkinliğinde birlikte aradık. Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı ev sahipliğindeki Karşılaşmalar etkinliğinde konuşmacı olan Adnan Altun'a, moderatör ve Değişim Elçisi Semra İnan'a ve katılan herkese teşekkürler.

 

Adnan Altun Hakkında

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Adnan ALTUN medya okuryazarlığı eğitimi başta olmak üzere sosyal bilgiler eğitimi bağlamında tarih öğretimi, merak, fütürizm, dijitalleşme, sosyal medya ve kavram öğretimi gibi çeşitli konularda çalışmalar yapmaktadır. Sosyal Bilgiler ve medya okuryazarlığı öğretim programı ve ders kitaplarında uzman, yazar ve editör olarak görev alan Altun disiplinlerarası bakış açısıyla medya okuryazarlığı ve sosyal bilgiler eğitimi alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.

Semra İnan Hakkında

Denizli’de bir devlet okulunda sınıf öğretmeni. Mesleğinin 17. yılını geride bırakırken, beş yıl öncesine kadar   çeşitli köy okullarında çalıştı.UNESCO Türkiye Milli Komitesi tarafından öğrencileriyle yaptığı bir çalışma ile ödüllendirildi. 12. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na Çocuk Hakları ile ilgili bir bildiri ile katıldı. 16. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak bulundu. Son dönemde mesleği ile ilgili Yaratıcı Problem Çözme, Robotik Kodlama ve Siyaset Okuryazarlık eğitimleri aldı. Ayrıca Düşünme Becerileri metodolojisi ile öğrenme üzerine çalışmaları devam etmektedir.Akademik başarının yanında; çocukların birey olarak değerli hissettirilmesinin sağlıklı toplumun gereği olduğuna inanıyor.




 

When
2019-12-21 10:00 through 12:00
Location
Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı
Merkezefendi / Sümer Mahallesi / Çal Caddesi
No:116
Denizli, 20175
╲╱