GERİ

PEKİ BİZ BUNU YAPAMAZ MIYIZ?: ALTERNATİF OKULLAR

Aralık 21, 2019

Saat: 11:00-13:00

Gelişen ve değişen çağda, geleneksel eğitimin değişim yaratamayacağını, bildiğimiz yolların bizi ileriye götüremeyeceğini defalarca kez deneyimledik. Peki, sürekli duyduğumuz ve birçok açıdan cezbedici bulduğumuz çeşitli eğitim metotları ve alternatif okulları, Türkiye’de hayata geçirmek mümkün mü? 

Demokratik Okulları, Montessori Okullarını, Jena Plan Okullarını, Waldorf ve Dalton okullarını Hollanda Eğitim Sistemi çerçevesinde değerlendirilip, Türkiye’deki ihtiyaç ve fırsatların tartışılacağı Karşılaşmalar etkinliğine davetlisiniz. Çağatay Çakmak’ın konuşmacı, Değişim Elçisi Besime Büşra Karakoyun’un moderatör olacağı “Peki Biz Bunu Yapamaz Mıyız?: Alternatif Okullar” başlıklı konuşma, 21 Aralık Cumartesi günü, 11:00 - 13:00 saatleri arasında, Ankara Yaşamkent Şener Çakmak Okulları’nda gerçekleşecek. 

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsiz; ancak kontenjanla kısıtlıdır. Lütfen kaydolmayı unutmayın! 

 

Çağatay Çakmak Hakkında

Çağatay Çakmak, Hacettepe Üniversitesi Sınıf Eğitimi Bölümünden 2018 yılında mezun oldu. Üniversite yıllarında oluşan Montessori eğitim sistemine ilgisi onu Alternatif Eğitime yönlendirdi.

Çalıştığı okulda Alternatif Eğitim sistemlerinin uygulanması yolundaki girişimini, Amsterdam'da gözlemlediği beş farklı alternatif okulla geliştirmeye çalışıyor. Şu anda Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Teknolojileri Yüksek Lisans öğrencisi olan Çağatay Çakmak, aynı zamanda ilkokul öğretmenliği yapmaya devam etmektedir.


Besime Büşra Karakoyun Hakkında

Ankara doğumlu olan Karakoyun, ilkokuldan liseyi bitirene kadar Mersin’de eğitim gördü. Üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nde tamamladı. Lisans eğitiminin ardından, Ankara’da farklı özel okullarda öğretmenlik yaptı. Halen, özel bir kurumda okul öncesi öğretmeni olarak çalışmaktadır. Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olan Karakoyun, öğrencilik yıllarından bu yana TEGV başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü faaliyetlerde bulunmaktadır.

 

When
2019-12-21 11:00 through 13:00
Location
Yaşamkent Şener Çakmak Okulları
Yaşamkent / 3262 Sokak
No:3
Çankaya / Ankara, 06810
╲╱