GERİ

EKOFİL: FARKINDALIK İÇİN İYİLİK LİSTEM

Aralık 13, 2019

Saat: 18:30-20:00

Ekolojik farkındalık, yalnızca tek tek bireylerin kazanması gereken bir tutumun çok ötesine; toplumsal bir dönüşüme işaret ediyor. Eğitim ekosistemi, bu toplumsal dönüşümü yaratma potansiyeline sahip. Okullar da, öğretmeninden öğrencisine, okul idarecisinden kantincisine herkesin, ekolojik farkındalığının artması adına en elverişli alanlardan bir tanesi. Peki, “Okullarda ekoloji odaklı konuların daha fazla önemsenmesini nasıl sağlayabiliriz?”

“EkoFİL: Farkındalık için İyilik Listem” uygulaması, Öğretmen Ağı’nın uzun soluklu programlarından biri olan Yaratıcı Problem Çözme Programı kapsamında Gizem Ok Uluçay, Burcu Güngör, Çölban Dayıoğlu, Emine Börühan, İklim Bahar Gören ve Nihan Gücük’ün bulunduğu Yeniden Başlasın Grubu tarafından bu soruya cevap olarak geliştirildi. Uygulama, Nihan Gücük’ün moderatörlüğünde katılımcılarla paylaşılacak. “EkoFİL: Farkındalık için İyilik Listem” uygulaması ile tanışmak isteyen herkes, 13 Aralık saat 18:30-20:00 saatleri arasında Ataşehir YÖM Okulları’nda gerçekleştirilecek olan Deneyim Paylaşımı’na davetli.

Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini aynı çemberde paylaştıkları etkinliklerdir. Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjan ile kısıtlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın!

 

Nihan Gücük Hakkında

2010 yılında Trakya Üniversitesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 2012’de Gaziantep’te bir köy okuluna atanarak devletteki ilk görevine başladı. Ardından İstanbul Maltepe’de Güzin Dinçkök Ortaokulu ve Esenkent Ortaokulu’nda çalışarak 2017 yılında Kadıköy Halil Türkkan Ortaokulu’na atandı. Robotik kodlama, STEM, Web2.0 araçları kullanımı, Bilim Olimpiyatları Atölyesi, Düşünme Beceri, Yaratıcı Problem Çözme, Geleceğimiz Buğday, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi öğretmen eğitimlerini almıştır. Halil Türkkan Ortaokulu’nda görevine devam etmektedir.



 

 

When
2019-12-13 18:30 through 20:00
Location
Ataşehir YÖM Okulları
Küçükbakkalköy / Yenidoğan Caddesi
No:27-29
Ataşehir / İstanbul, 34750
╲╱