GERİ

DÜŞÜNÜYORUM ÖYLEYSE VARIM

Kasım 16, 2019

Saat: 10:00-16:30

Biliniyor ki, temel düşünce becerileri geliştikçe öğrenme de olumlu yönde etkileniyor. Öğretmenlerin sınıfta ve diğer eğitim ortamlarındaki uygulamalarının desteklenmesi de, öğrenme pratikleri üzerine düşünmek ve öğrenmeye dair algı ve inançlarımızın farkına varmakla mümkün. 

Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Meriç Dönmez ve Semra İnan yürütücülüğünde gerçekleştirilecek “Düşünüyorum Öyleyse Varım!” başlıklı Öğretmenden Öğretmene Atölye, tam da düşünce becerileri ve öğrenme arasındaki ilişkiye odaklanıyor. Öğretmen Ağı’nın araçlarından “Düşünme Becerileri Programı”ndan elde edilen deneyimle hazırlanan atölye, öğrenme pratiklerini pedagojik bir hedefle sınıfta görünür kılmaya katkı sunacak. 16 Kasım Cumartesi,10:00 - 16:30 saatleri arasında Denizli Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nda düzenlenecek atölye katılımcıları, önyargı, kalıpyargı ve ayrımcılık üçgeninde, pedagojik değişim süreci hakkında bilgi sahibi olacak. 

Öğretmenden Öğretmene, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir. Etkinlik, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir ancak katılım kontenjanla sınırlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın! 

 

Meriç Dönmez Hakkında

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Bölümünü 1998 yılında tamamladı. Bir süre banka ve özel kurumlarda çalıştı.2002 yılında MEB de özel eğitim öğretmenliğine başladı halen rehberlik öğretmeni olarak çalışmaktadır. Bunun yanında AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) Baba Destek Programı eğitimcisi ve saha danışman, ÖRAV (Öğretmen Akademisi Vakfı) Kısmi Zamanlı Eğitimci, İyi Babalar Platformu babalık savunuculuğu üzerine yetişkin eğitimi alanında çalışmakta, Öğretmen Ağı başlangıç ekibi öğretmenlerinden olup halen değişim elçisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Semra İnan Hakkında

Denizli’de bir devlet okulunda sınıf öğretmeni. Mesleğinin 17. yılını geride bırakırken, beş yıl öncesine kadar   çeşitli köy okullarında çalıştı.UNESCO Türkiye Milli Komitesi tarafından öğrencileriyle yaptığı bir çalışma ile ödüllendirildi. 12. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na Çocuk Hakları ile ilgili bir bildiri ile katıldı. 16. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak bulundu. Son dönemde mesleği ile ilgili Yaratıcı Problem Çözme, Robotik Kodlama ve Siyaset Okuryazarlık eğitimleri aldı. Ayrıca Düşünme Becerileri metodolojisi ile öğrenme üzerine çalışmaları devam etmektedir.Akademik başarının yanında; çocukların birey olarak değerli hissettirilmesinin sağlıklı toplumun gereği olduğuna inanıyor.

When
2019-11-16 10:00 through 16:30
Location
Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı
Merkezefendi / Sümer Mahallesi
No:116 / Çal Caddesi
Denizli Merkez / Denizli, 20040
╲╱