GERİ

ÇEKÜL İLE DOĞA, KENT VE EĞİTİM İLİŞKİSİ ÜZERİNE

Kasım 16, 2019

Saat: 10:00-13:00

Günümüz dünyasındaki şehir yaşamında çocuklar doğadan uzakta kalabiliyor, doğa ile az bağ kurabiliyor. Esasında doğa, çocuklar için en değerli öğretmenlerden. Doğanın, eğitimle nasıl kesiştiğini ve bunların kent ile ilişkisini düşünmek için ise, sizlere bir çağrımız var:

ÇEKÜL Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan “Doğa, Kent ve Eğitim İlişkisi Üzerine” başlıklı Karşılaşmalar etkinliği, doğayla olan ilişkimizi güçlendirmeye odaklanacak. Karşılaşmalar etkinliğinde, 1990 yılından bu yana, Türkiye’nin doğal, tarihi ve kültürel varlıklarını korumak için çalışan ÇEKÜL Vakfı’nın doğa eğitimlerine yaklaşımı paylaşılarak, Vakfın geliştirdiği “Ağaçların Diliyle Kentim Eğitim Programı” tanıtılacak. 16 Kasım 2019 Cumartesi günü saat 10.00 ile 13.00 arasındaki etkinlikte, ÇEKÜL Vakfı’ndan Deniz Dinçel’in konuşmacı, Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Mehri Erol moderatör olacak.  

Ankara Araştırmacı Çocuk Merkezi ev sahipliğinde herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek. Kontenjanımız kısıtlı olduğundan lütfen kayıt yaptırmayı unutmayın.

Not: Karşılaşmalar etkinliğine katılımda, sınıf öğretmenlerine öncelik verilecektir. 



Deniz Dinçel Hakkında: 

Deniz Dinçel, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra Türkiye’de doğa koruma için çalışan çeşitli sivil toplum kuruluşlarında proje koordinatörü ve eğitmen olarak çalışmıştır. 2004-2006 yılları arasında İngiltere’de sürdürülebilir yaşam, sürdürülebilirlik için eğitim gibi konularda eğitim almış ve Findhorn Ekoköyü’nün “Ekolojik Ayak İzi Analizi” çalışmasında proje koordinatörlüğü yapmıştır. 2007-2014 yılları arasında Türkiye’de, farklı kamu, sivil toplum, özel sektör ve uluslararası organizasyonlarla işbirliği içerisinde bağımsız eğitmen ve danışman olarak çalışmış, çevre eğitimi programları geliştirerek uygulamıştır. Ankara Üniversitesi, Yaşam Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi Bölümü’nde doktora çalışmasını bitiren Dinçel, ÇEKÜL Vakfı’nda Bilgi Ağacı Eğitim Birimi Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.


Mehri Erol Hakkında: 

İlkokulu, Sivas'ta birleştirilmiş sınıflı bir köy okulunda; liseyi ise Kayseri'de bir Anadolu Lisesi'nde 

tamamladı. Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu.Bir süre sonra İstanbul’da öğretmenliğe başladım.Permakültür tasarımcılığı,Orman Anaokulu liderliği, ÇDD yaratıcı drama liderliği,TÜBİTAK projelerinde yürütücülük yaptı. Çocuklara içlerindeki cevheri keşfetme yolculuklarında daha iyi rehberlik edebilmek için alternatif eğitim araçlarından yararlanmayı her daim sürdürüyor.Öğretmen Ağı’nı bu yoldaki en büyük destekçilerinden biri olarak tanımlıyor.

 

 

When
2019-11-16 10:00 through 13:00
Location
Araştırmacı Çocuk Merkezi
Beştepe / Nergiz Sokak
Via Flat İş Merkezi 7/2 D:21-22
Yenimahalle / Ankara, 06560
╲╱